Vuoden riemastuttavin kotimainen räppilevy ilmestyi – ja se on avoimesti naiivi ja täynnä helvetin typeriä riimittelyjä

Stepan uusi albumi ilmestyi tänään.

15.03.2024

Stepan uusi albumi Gettotekniikka on ilmestynyt tänään. Lopputuloksena on ihastuttavasti vanhaa soundia henkivä ja paikoitellen jopa naiivi kokonaisuus – ja lähes vain ja ainoastaan positiivisella tavalla.

Gettotekniikka on täynnä vanhan koulukunnan räppiä. Albumin päättävällä possebiisillä Alas niiku valas kuullaan peräti kahtakymmentä räppäriä, mutta kappale on vain rapiat neljä minuuttia pitkä. Jokainen riimittelijä heittää pari lainia, ja siinä se. Tämä kuvastaa hyvin koko albumia: biiseillä on mittaa minuutista muutamaan, ja kaikesta huokuu spontaanius ja hauskanpito.

Totuuden nimissä tämä kuuluu välillä Stepan ulosannissakin: lastenlaulumaiset loppuriimit ovat aina kuuluneet hänen repertuaariinsa, mutta nyt tuntuu välillä siltä, että vihkoon on raapustettu ne ensimmäiset yhteen sopivat tavut ja menty sillä. Stepa tietää tämän itsekin, ja Kanveesiin-kappaleella ”nyt hommataan massii/laitetaan ne kassiin” -riimittelyn kruunaa ”wau mitä riimiä!” -huudahdus. Naurattaa!

Albumi on selkeä kumarrus vanhan koulukunnan mc-menolle (levyn nimibiisillä tämä sanotaan suoraan) ja 1980-luvun alun räppereille kuten The Treacherous Threen kolmikko ja vaikkapa Doug E. Fresh. Pehmeän Goon biititkin kilisevät ja kolisevat miellyttävän old schoolisti ja elektrosti. Tämä albumi on tehty hauskanpitoa varten, ja yhteiskunnallisempi Stepa palannee sitten tulevilla biiseillä ja levyillä.

Gettotekniikan voit kuunnella alta. Albumilinkin alta voit katsoa uunituoreen videon albumin nimibiisistä. Kappaleella vierailee Tohtori Getto. Videon alta löydät sitten Stepan tulevan kiertueen päivämäärät.

STEPA LEVYJULKKARIKIERTUE 2024:
29.3. HELSINKI Korjaamo
30.3. HÄMEENLINNA Suisto
6.4. TURKU Utopia
12.4. JÄRVENPÄÄ Eikan Pub
13.4. TAMPERE Telakka
19.4. VANTAA Skenesali
20.4. TBA
30.4. OULU Ihku
3.5. LAPPEENRANTA Nuijamies

Lisää luettavaa