Wallu Valpion mukaan Juhani Merimaa lupasi hänelle Tavastian, mikäli Wallu vilauttaa penistään gaala-illassa – selvitimme totuuden

Tarinoilla on aina kaksi puolta. Tässä Merimaan näkemys tapahtumista.

21.09.2023

Uutisoimme eilen täällä, miten Tavastian ja Helsingin Rock and Roll Oy:n uudeksi johtajaksi valittiin Mari Hatakka. Rumba onnittelee uudelleen!

Wallu Valpio on kuitenkin useaan otteeseen kertonut, miten Juhani Merimaa olisi luvannut vuonna 2000 Tavastian avaimet Wallulle eläkkeelle siirtymisensä jälkeen, jos Wallu esittelee miehisyyttään kaikelle kansalle Tampereen Musiikki & Media -tapahtumassa. Näinhän Wallu tuolloin teki, ja tästä tulikin sitten etusivun uutinen iltapäivälehdissä ja valtava kohu.

Rumba otti yhteyttä Juhani Merimaahan tiedustellakseen, miten tapahtumaketju oikeasti meni. Hänen näkemyksensä erottuu melkoisesti Wallun muistikuvista.

”Itse asiassa kaikki alkoi Bottan 30-vuotisjuhlista päivä ennen tuota Musiikki & Median iltaa. Wallu oli sielläkin iloisessa humalassa, kuten hänellä usein tuohon aikaan oli tapana olla, ja sielläkin hänellä oli jossain vaiheessa vehje esillä. Wallulla tuli sitten tästä jonkinlaista kärhämää erään tunnetun basistin kanssa (Rumballa on basistin nimi tiedossa, mutta häveliäisyyssyistä jätämme sen nyt kertomatta, toim.huom.). Tätä seurasi tappelu, ja Wallu löi kyseistä basistia suoraan näköön. Järjestysmiehet tulivat paikalle.

Seuraavana päivänä Musiikki & Media -tapahtumassa Wallu asteli lavalle hakemaan Vuoden tv-persoona -palkintoaan. Wallu kysyi minulta mitä maksan, jos hän esittelee sielläkin veitikkaansa, tällä kertaa kaikelle juhlakansalle. Minä sanoin siihen, että mitäs minä nyt sinulle voin tarjota, ei minulla ole mitään muuta kuin Tavastia. Ilmeisesti Wallu piti tätä jonkinlaisena lupauksena siitä, että tarjoaisin hänelle Tavastiaa palkkioksi elimen paljastelusta. Yritin kuitenkin lähinnä toppuutella häntä siinä.

Uskaltaisin myös väittää, että vaikka olin itsekin nauttinut siinä muutaman juoman, niin Wallu oli tuolloin sen verran rempseä henkilö, että hänen humalatilansa oli varmasti kovempi kuin minun. Luotan siis enemmän omiin muistikuviini tämän suhteen. En siis ole Tavastiaa Wallulle koskaan luvannut, vaikka tarina on kyllä mainio!” Merimaa kertoo ja lisää:

”Siihen aikaan oli eri meininki kuin nykyään, ja tuollainenhan ei onneksi ole nykyään millään tavoin hyväksyttävää.”

Rumba on ottanut yhteyttä Wallu Valpioon, ja toivottavasti saamme mahdollisimman pian hänen näkemyksensä kyseisten iltojen kulkuun.

Rumba haluaa myös painottaa Merimaan tavoin, että onneksi ajat ovat muuttuneet noista melkoisesti, eikä tuollaista käytöstä katsottaisi enää hyvällä missään. Ja hyvä näin.

Edit kello 13.45: Täydennetty Juhani Merimaan kommenttia.

Lisää luettavaa