We Jazz -kollektiivi julkaisee järkälemäisen, 128-sivuisen lehden – mukana kirjoittajia Pitchforkista, Wire Magazinesta ja Downbeatista

Melkoinen lehti tulossa.

We Jazz -kollektiivi julkaisee levyjä, järjestää keikkoja ja festivaaleja – ja julkaisee nyt mammuttimaisen 128-sivuisen lehden.

We Jazz Magazinen kirjoittajat ovat tuttuja muun muassa Pitchforkista, Wire Magazinesta ja Downbeatista.

Aikakauslehtimuotoinen We Jazz Magazine vaihtaa kussakin numerossa otsikkoaan kansikuvajutun mukaan. Ensimmäinen numero on nimeltään World Galaxy ja lehden kansijutun Alice Coltranesta on kirjoittanut maineikas yhdysvaltalaisjournalisti Ashley Kahn. Kahn on kirjoittanut kirjat esimerkiksi Miles Davisista sekä John Coltranesta.

Ensimmäistä numeroa tekemässä on ollut tekemässä nimekäs joukko kansainvälisiä kirjoittajia, kuten Ison-Britannian musiikkijournalismin huipulla operoivat Stewart Smith, Daniel Spicer ja Debra Richards, Berliinissä vaikuttavat Andreas Müller ja Peter Margasak, 4AD-levymerkin Pohjois-Amerikan label manager Nabil Ayers ja monet muut.

Kirjoittajien kollektiivinen ansioluettelo kattaa Pitchforkin, WIRE:n, Jazzwisen, Downbeatin ja The Quietuksen kaltaisia arvostettuja julkaisuita, sekä lukuisia kirjoja.

Lisäksi mukana on kotimaisia nimiä, esimerkiksi vuoden 1976-77 jazzkuvistaan kuvaesseen koostanut muusikko Raoul Björkenheim. Artikkelien lisäksi lehteen kuuluvat levyarviot, kirja-arviot ja design-palsta. Lehden kannen kuvituksesta vastaa Tuomo Parikka.

Ensimmäisen numeron aiheita ovat Alice Coltrane -kansijutun ohella mm. Sun Ran seikkailut Egyptissä, Scatter-levymerkki, Berliinin musiikkipiirit, Jason Nazary, Teppo Mäkynen, vinyylipainon monimutkaisuus sekä Analog Africa -levymerkin tuore julkaisu La Locura de Machuca.

Uutta englanninkielistä We Jazz -lehteä jaellaan kansainvälisesti ja se tulee saataville myös kotimaisiin alan kauppoihin suositushinnalla 20 euroa.