Will Butler kertoo jättäneensä Arcade Firen – yhtye ilmoitti uudesta albumista ja julkaisi singlen vain pari päivää aiemmin

Butler soitti yhtyeessä lähes 20 vuoden ajan.

22.03.2022

Indie rock -suuruus Arcade Fire palasi keikkalavoille viime viikolla ja ilmoitti samalla uudesta albumista. Toukokuun alussa ilmestyvä We on bändin ensimmäinen levy sitten vuonna 2017 ilmestyneen Everything Now’n.

Arcade Firessä lukuisia eri instrumentteja kuten lyömä- ja puhallinsoittimia sekä syntetisaattoria soittanut Will Butler ei esiintynyt bändin kanssa viime viikon keikoilla. Sen sijaan hän kertoi Twitterissä lauantaina jättäneensä yhtyeen.

Butler kirjoitti eronneensa bändistä jo viime vuoden lopussa, kun uusi albumi oli valmistunut.

”Ainoa syy on se, että olen muuttunut – ja bändi on muuttunut – tämän lähes 20 vuoden aikana. On uusien asioiden aika.”

Muusikko kirjoitti useita twiittejä, joissa kertoi muun muassa työstävänsä uutta sooloalbumia sekä musiikkia David Adjmin näytelmään. Butler on tehnyt ennestään kolme soololevyä, joista viimeisin ilmestyi vuonna 2020.

Artisti kirjoitti, että Arcade Firen jäsenet ovat yhä hänen perhettään ja ystäviään. Hän kiitteli yhtyeen faneja, taustajoukkoja ja muita tahoja, jotka ovat ”auttaneet toteuttamaan visiotamme niin monien vuosien ajan”.

”Kiitos kaikille, jotka ovat tulleet Arcade Firen keikoille, ostaneet levyjä tai pitäneet musiikistamme. On ollut merkityksellistä olla osa elämäänne.”

Johtohahmo Win Butlerin nuorempi veli Will liittyi indie rock -yhtyeeseen vuonna 2003 kaksi vuotta sen perustamisen jälkeen. Hän ehti soittaa bändin jokaisella kuudella levyllä 6. toukokuuta ilmestyvä We-albumi mukaanlukien.

Arcade Fire ei ole kommentoinut Butlerin lähtöä ainakaan toistaiseksi.

Tulevan albumin ensimmäinen single The Lightning I, II julkaistiin viime viikon torstaina, ja sen voi kuunnella tästä:

Lisää luettavaa