”Yhdessä ollaan voimakkaampia” – viime vuonna paluun tehnyt Disco julkaisi uuden kappaleen

Yhtye on parhaillaan kevätkiertueella.

05.02.2023

Etenkin 2000-luvun alussa suurta suosiota nauttinut Disco palasi viime vuonna uuden musiikin kera. Muualla palaa– ja Kauniimpi ilman sua -kappaleet saavat nyt seurakseen kolmannen uuden biisin.

Me selvitään -kappale on vahva tarina siitä, miten tärkeää olisi muistaa surun ja tragedioiden keskellä kääntyä rakkaiden ihmisten puoleen ja ottaa vastaan heistä tuleva voima. Sitä helposti käpertyy yksinään suruun tai jopa peittää sen tai yrittää paeta sitä yksinään”, yhtye kommentoi.

”Kappaleella kuvataan myös sitä tunnetta, kun ollaan yhdessä, mutta silti yksinäisiä. Ollaan ehkä kuljettu jo pitkään yhteistä matkaa ja tiet ovat välillä eronneet. Kuitenkin lopulta muistetaan, että yhdessä ollaan voimakkaampia.”

Disco-kaksikko Aki Eronen ja Olli Halonen kertovat miettineensä comebackin tekemistä jo pidemmän aikaa.

”On ehditty elämään ja kokemaan paljon asioita tässä vuosien varrella ja tuli tarve päästä käsittelemään niitä. Meille molemmille musiikki on tosi luonteva tapa tutkia elämäämme, ajatuksiamme ja tunteitamme. Ja jostain selittämättömästä syystä, nyt vaan aika on tuntunut oikealle tehdä yhdessä musiikkia”, Halonen kuvailee.

“Meillä on vahva ajatus siitä, mitä musiikin tekeminen meille tarkoittaa ja merkitsee. Meillä on myös vuosien varrella syntynyt syvä ymmärrys siitä, miten me yksilöinä käsittelemme ja teemme musiikkia. Tämän ymmärryksen myötä uusien biisien tekeminen on ollut erittäin antoisaa ja voimaannuttavaa. Ollaan päästy yleisön eteen lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja ollaan huomattu miten ikävä on ollut yleisöstä välittyvää energiaa. Emme malta odottaa sitä, että pääsemme keikkailemaan enemmänkin”, Eronen jatkaa.

Yhtye on parhaillaan kevätkiertueella, joka pysähtyy ainakin Joensuussa, Kiteellä ja Espoossa. Disco työstää parhaillaan myös uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa albumia. Yhtyeen viimeisin levy Vihaa, rakkautta vai jotain muuta ilmestyi vuonna 2006.

Kuuntele uusi kappale alta ja tsekkaa keikkapäivät jutun lopusta.

DISCO – PALUUN KEVÄT 2023 (lisäyksiä tulossa)

10.2. Joensuu, Las Palmas Kimmel
11.2. Kitee, Kiteen Karhu
4.3. Espoo, Sellosali

Lisää luettavaa