”Yhdessä yössä tuleva haippi lähtee myös yhdessä yössä pois” – haastattelussa yhteiskappaleen JVG:n kanssa julkaissut Pajafella

Pajafellalla on taas luukku auki, lue alta räppärin kuulumiset. Pajafella ja JVG myös kertovat, miten sinusta voi tulla ihan liian leija.

01.11.2017

Pajafella on yksi suomi-trapin arvostetuimmista nimistä. Matalilla bassoilla, naputtavilla rummuilla ja terävillä virveleillä varustettu trap on pikkuhiljaa alkanut kunnolla rantautua myös Suomeen ja Pajafella on yksi niistä, jotka ovat tyyliä mukailleet jo vuosia. Nyt Pajafella julkaisee jatkoa vuoden takaiselle Luukku Auki -ep:lle perjantaina 3.11. Luukku auki 2 tarjoilee hivenen uudistuneempaa Pajafellaa, mutta miten – se selviää jutusta.

Samassa rytäkässä Pajafella kertoo myös miten JVG päätyi ep:tä edeltävälle Ihan liian leija -singlelle, miksi räppärin suosio on ollut hyvässä nousukiidossa ja miten Pajafella etenee alati nopeammin kehittyvän suomirapin saralla. Aivan lopuksi sekä Pajafella, että JVG kertovat, miten sinustakin voi tulla ”ihan liian leija”. Se mitä se edes tarkoittaa, selviää alta.

Sinulla on pitänyt kiirettä tänä vuonna. Keväällä julkaisit Duunii ilman cveet -mixtapen yhdessä NCO:n kanssa ja nyt sinulta tulee jatkoa viime vuotiselle Luukku Auki –ep:lle. Tämän lisäksi sinua kuultiin ainakin Djangomaynin ep:lla ja Skorpioni-yhtiön mixtapella. Miltä nyt tuntuu, miten on vuosi mennyt?
”Feels good man! Vuosi on mennyt hyvin ja nopeasti. Viime vuoden lopussa alettiin NCO:n kanssa duunata yhteismixtapea ja heti sen julkaisun jälkeen aloin tehdä Luukku Auki 2 EP:tä. EP on ollut valmis oikeestaan jo jonkin aikaa, odottamassa ulostuloa.”

Julkaiset nyt singlenä Ihan liian leija –kappaleen, jolla vierailee JVG. Mistä biisissä on kyse ja miten se lähti syntymään?
”Olen demottanut saman nimisen biisin jo muutamankin kerran eri biitteihin. Idea on ollut jo pitkään ja se tulee meidän kaveriporukan sanonnasta. Jos se on hyvä, se on liian leija. Biisi lähti kunnolla syntymään vasta tämän vuoden alussa, kun sain Yung Larrylta biitin ja tajusin, että tämä on se mihin pitää tehdä Ihan liian leija. Tämä biitti on ihan liian leija.”

Kerroit viime vuonna Rumban haastattelussa, että nimenomaan JVG:n kanssa olisi mielenkiintoista tehdä yhteiskappale. Nyt se toteutui. Miten JVG päätyi juuri tähän biisiin messiin?
”Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä bossien kanssa biisin ja nyt oli kappale mihin molemmat sopi minun mielestä. Lähetin demon ja sanoin, että koittakaa murhaa tuo. Siitä tuli bängeri!”

Ep:lla on muitakin mielenkiintoisia vierailijoita, miten he päätyivät mukaan?
”Tänä vuonna olen koittanut tehdä enemmän yhteisjuttuja. Meillä on oma Leech Lyfe -studio Tampereella, missä hengataan ja tehdään yhdessä biisejä. Osa feateista (=vierailijan osuus) on tullut paikan päällä, kun ollaan oltu samaan aikaan studiolla. Osalle olen lähettänyt demon ja kysynyt haluaako hypätä biisille. Tästäkin ep:stä puuttuu moni tyyppi, jonka kanssa olisin halunnut tehdä. Ehkä sitten ensi ep:llä.”

Siinä missä ensimmäisellä Luukku Auki –ep:lla oli enemmän erilaisia tyylejä sekaisin, niin tämä uusi ep vaikuttaa soundinsa puolesta yhtenäisemmältä trap-kokonaisuudelta. Millaista soundia lähdit hakemaan ja miten juuri nämä biisit päätyivät julkaisulle?
”Julkaisun biitit ovat lähes kokonaan Turun ’trap lordien’ Yung Larryn ja Caesar100:n käsialaa. Niiden biitit on ’the shit’. Luukku Auki 1 verrattuna tempo on nopeampi ja tyyli  on enemmän sitä mitä haluan tehdä. Aikaisempi ep oli ehkä vähän sellaista tutkiskelua, siksi niin monta eri tyyliä ja tuottajaa.”

Sivusimme viime haastattelussa hieman suomirapin kehitystä. Kuluneena vuonna tuntuu nousseen monia uusia nimiä esiin ja julkaisuja tulee todella tiuhalla tahdilla. Miten koet asian, miltä tilanne vaikuttaa nyt?
”Tätä varten tätä on tehty. Liikehdintä kasvaa ja niin sanottu suomi-trap alkaa ottaa omaa jalansijaa ja se alkaa pikkuhiljaa olemaan jo oma genrensä. Minusta se on mahtavaa, että tulee lisää juttuja. Se kasvattaa skeneä ja vie kulttuuria eteenpäin.”

Tässä samalla tuntuu, että myös sinun suosiosi on noussut vielä entisestään. Mistä uskot sen johtuvan?
”Olen pysynyt lojaalina minun tyylille. Musiikkini on erilaista muuhun suomi-musiikkiin verrattuna. Minulla on omat fanit ja pidän tärkeänä, että sen fanikunnan kasvattaminen on vienyt jonkin aikaa. Yhdessä yössä tuleva haippi lähtee myös yhdessä yössä pois. Vitut haipista, olen oma itseni ja katson miten käy.”

Vaikka uusi ep saadaankin jo nyt, niin on pakko kysyä, että mitä Fellalta voi odottaa seuraavaksi. Missä ollaan taas vuoden päästä?
”Aion jatkaa minun juttuani ja katsoa mitä tapahtuu. Demoja on aika paljon. Pitäisi miettii mitä niille tekee. Varmaan tiputtelen taas Soundcloudiin biisejä ennen uutta isompaa julkaisua. Vuoden päästä toivon, että minulla on taas ollut hyvä keikka Blockfesteilla, että liikehdintä on taas kasvanut ja uudet ovet ovat auenneet tälle soundille”.

Palataan vielä tähän singleen. Millä vinkeillä kenestä tahansa voi tulla liian leija?
Pajafella: ”Usko itseesi, älä välitä mitä muut sanoo. Liian leija on ’state of mind’.”
JVG: ”Teet nöyränä hommia joka päivä, niin sinustakin voi tulla liian leija.”

Pajafellan uusi ep julkaistaan 3.11. Levyjulkkareita vietetään Helsingin Valkoisessa salissa 4.11.

 

 

Lisää luettavaa