Yhdysvaltain suurin radioyhtiö meni konkurssiin yli 20 miljardin dollarin veloissa

Taitava PR-henkilö onnistui silti kääntämään uutisen tiedotteessa "merkittäväksi saavutukseksi".

Boombox Ghettoblaster Old School Radio Recorder
Kuva: Max Pixel

Niin se vain menee tässä ilmaisen sisällön digimaailmassa. 850 radioasemaa sekä striimauspalvelun omistava, Yhdysvaltain suurin radioyhtiö iHeartRadio hakeutui juuri konkurssiin. Nelisentoistatuhatta ihmistä työllistänyt firma upposi yli 20 miljardin dollarin velkoihin.

Kiinnostavasti yhtiön virallinen tiedote silti puhuu uutisen yhteydessä ”merkittävästä saavutuksesta” – ilmeisesti siksi, että konkurssineuvottelut yhteistyökumppanien kanssa onnistuivat uudelleenjärjestämään firman velat ”vain” 10 miljardia miinukselle.

Lisäksi firman omistajayhtiö iHeartMedia kuulemma jatkaa multimediatoimintaansa edelleen… mitä se ikinä tarkoittaakaan:

“iHeartMedia on luonut erittäin menestyksekkään operatiivisen bisneksen ja sen vuosittainen tulos on kasvanut jatkuvasti viimeisen 18 vuosineljänneksen aikana. Olemme muuttaneet perinteisen radioyhtiön todelliseksi 2000-luvun monialustaiseksi, datavetoiseksi, digitaaliseksi mediaksi ja viihteen voimahahmoksi, jolla on ainutlaatuisen laaja yleisö sekä ainutlaatuiset tuotteet ja palvelut, jotka ovat saatavilla yli 200 alustalla. iHeartRadion brändi sitoo yhteen 850 radioasemaa, striimausalustamme, live-tapahtumamme ja 129 miljoonaa seuraajaamme sosiaalisessa mediassa. Tänään julkistamamme sopimus on merkittävä saavutus, sillä se antaa meidän työstää sitä yli 20 miljardin dollarin velkaa, joka on tähän asti kuormittanut pääomarakennettamme. Sellaisen pääomarakenteen saavuttaminen, joka vihdoinkin toimii samalla tasolla kuin vaikuttava operatiivinen bisneksemme, yhä vahvistaa asemaamme Yhdysvaltain tärkeimpänä audiofirmana.”

Suomeksi sanottuna siis: perinteinen radiotoiminta ei enää yksinkertaisesti kannata.