”Yksi harvoista, jotka pieksivät meidät liveolosuhteissa” – artistit muistelevat Keith Flintiä

Some on täyttynyt edesmenneen Prodigy-nokkamiehen muisteluista.

05.03.2019

The Prodigyn nokkamies Keith Flint menehtyi oman käden kautta viikonlopun aikana. Kun asiasta uutisoitiin eilen, sosiaalisen median kanavat alkoivat täyttyä ihmisten muistoista. Kokosimme muutamia alle.

”Tapasin Keith Flintin kiertueella Australiassa ja miten mukavaksi hän osoittautuikaan. En tiennyt, että hän on missään bändissä, luulin että hän on australialainen roudari. Törmäsin häneen uudelleen samana vuonna backstagella Hollannin Pinkpop-festivaalilla. Kysyin, että kenen mukana hän on festivaalilla. Hän vastasi, että hän on esiintymässä itse. Kysyin, että miten keikkanne meni. Hän vastasi, että he ovat pääesiintyjänä ja soittavat vasta Rage Against the Machinen jälkeen. Katsoin heidän vetonsa ja Prodigy oli yksi harvoista, jotka pieksivät meidät liveolosuhteissa. Keith oli sähköinen, voimakas, vastustamaton ja vaarallinen nokkamies”, Tom Morello muistelee.

”Vaikka minun musiikkini ei kuulosta Prodigylta, bändin vaikutus tarttuvan energian, likaisten biittien ja karun äänen muodossa vahvisti rakkauttani tanssimusiikkia kohtaan. Näin bändin Suomessa parikymmentä vuotta sitten ja vuonna 2015 keikkailin heidän kanssaan Australiassa. He säteilivät sitä samaa rujoa energiaa edelleen. Maailma menetti pioneerin ja valtavan määrän raivokasta esiintymistä”, Darude kirjoittaa.

”Hän oli huikea nokkamies ja puhdas adrenaliinipaukku. Hän tuli kerran lavalle kesken meidän keikkamme. Oli huumaavaa, että hän johti reivejä. Tanssiessaan hän potkaisi miksauspöydän piuhan irti ja musiikki katkesi. Hän vain seisoi uhmakkaasti ja katsoimme kuinka yleisö oli aivan villinä. Ei ollut väliä: hän on Prodigyn Keith ja hän voi tehdä mitä vittua tahtookaan”, Chemical Brothersin Tom Rowlands ja Ed Simons kirjoittavat.

”The Prodigy onnistui tiivistämään sen, millaisena brittiläisen tanssimusiikin kuvittelin: aggressiivista, raakaa, reivit kohtaavat hiphopin, junglen ja punkin”, Portisheadin Geoff Barrow twiittasi.

”Vuosia sitten Noel Gallagher sanoi, että lähtee Ibizalta, koska minä olen muuttanut sinne, Damon Albarn ei suostunut olemaan samassa valokuvassa kanssani ja Paul Weller sanoi mieluummin syövän omaa paskaansa kuin työskentelevän kanssani, Keith Flint tuli, halasi minua ja kertoi olevansa iloinen menestyksestäni. Meidän alalla ei jaeta palkintoa kiltteydestä, mutta jos jaettaisi, se kuuluisi sinulle”, James Blunt kirjoittaa.

Bändit Cypress Hillistä Slipknotiin ja Foo Fightersiin ovat jakaneet osanottonsa. Artistit Frank Turnerista Enter Shikarin Rou Reynoldsiin ovat kertoneet Prodigyn ja Keith Flintin presenssin toimeen porttiteoriana tanssimusiikkiin.

Lisää luettavaa