”Yllättäviä juonenkäänteitä tulee aina” – Haastattelussa viidestä kesästä laulava Bess

Uutta Bessiä!

Bess tuli tunnetuksi Tempo-hitillään, mutta sitä on seurannut useampikin selkeästi yleisönsä löytänyt kappale. Laulajan tyyli erottuu joukosta ja yhtenä avainsanoista toimii tarttuvuus.

Nyt artisti on valmistelemassa toista albumiaan ja on julkaissut siltä uuden singlen nimeltä Viisi kesää. Kappaleella vierailee Nopsajalka. Tätä ennen levyltä on julkaistu sinkut Aja, Melodia ja Peace.

Rumballe Bess kertoo tulevasta albumistaan ja siitä, mitä viiden kesän aikana on tapahtunut.

Mitä tapahtui kesien yksi ja viisi välissä?
”No siinä on kyllä mietittävää. Kun katsoo takapeiliin, niin onhan tässä tapahtunut odottamattoman paljon kaikkee. Debyyttialbumi, paljon helvetin siistejä keikkoja, oon saanut työskennellä monien supertaitavien ja inspiroivien ihmisten kanssa ja oppinut joka päivä uutta elämästä yleensäkin. Elämä ja musa on vienyt ihmeellisii suuntiin. Pardon my french, mutta erästä legendaa lainaten: ttu mikä kyyti!”

Mistä uusi biisi kertoo?
”Viisi kesää on nostalginen rakkausruno. Se käsittää ajatonta taikaa ja lämpimän kesäkaipauksen. Kun sä istut laiturilla ja kelailet elämän kesiä, tapahtumia, tyyppejä ja hetkiä vuosien varrelta, sudenkorennot lentelee…”

Onko se linjassa muiden tarinoiden kanssa tulevalla levyllä?
”Linjat ei ole suoria muualla kuin Kalliossa, jos sielläkään. Elämässä on eri vaiheita ja yllättäviä juonenkäänteitä tulee aina vaikka mitä suunnittelet. Se varmasti kuuluu musiikillisesti tulevalla albumilla.”

Olet valmistelemassa uutta albumia, mitä voit paljastaa siitä?
”No sieltä kuulkaa löytyy esimerkiksi träpballadeja ja kovaa ajomusaa ainakin. Pahennusta ja parannusta. Elämää, tietsä. Varmasti aika erilainen, snadisti diippi, sähköinen, särönien, tummansävyinen – mutta värikäs.”

Onko se vaikea toinen levy?
”Tavallaan. Kaikki ääripäät ja värit siltä väliltä ovat vahvasti läsnä.”

Miten Nopsajalka päätyi messiin biisille?
”Ollaan viisi kesää duunailtu musaa yhdessä, niin Nopsan fiitti tähän oli tosi luonnolliselta tuntuva idis – idé au naturel.”


Millaista teidän yhteistyö on?
”Yhteistyö Nopsajalan kanssa on ollut tosi antoisaa! Nopsajalka on siisti tyyppi, taitava tekijä ja rohkeesti kurkottaa uusiin suuntiin. Good vibes, you know.”

”Hän osaa poimii mun välillä semihuolellisesti rönsyilevistä keloista ne olennaiset, ja mitä mä selitän studiossa aivan sydän sekavana useinkin. Heh, ja välillä toisinpäin. Hyvä meininki.

Miten valikoit keiden kanssa teet yhteistyötä?
”Joidenkin kanssa klikkaa vibat ja kelat, tietsä. Hyvien tyyppien kanssa on ilo operoida. Ja hey, nähää keikoil syksymmällä! Nauttikaa kesästä täysiä ja elämästä: se on lyhyt ja arvokas.”