Youtuben uusin sensaatio on laulunopettaja, joka analysoi esimerkiksi Nightwishiä ja Toolia – ja kerää samalla puolen miljoonan katsojalukuja

Nightwish-solistit analyysissä.

Parisen kuukautta sitten Sam Johnson -niminen laulunopettaja alkoi tehdä Youtubeen videoita, joissa analysoi eri esiintyjien laulusuorituksia kansantajuisella tavalla.

Homma on räjähtänyt valtavan suosituksi todella nopeasti, ja tätä nykyä Johnsonin analyyseillä on lähes järjestäen puoli miljoonaa katselijaa. Johnsonin salaisuus on siinä, että hän puhuu laulun teknisistä osa-alueista helposti ja niin, että myös musikkiummikot ymmärtävät niiden avulla tekniikoista, hengityksestä ja muista laulamiseen liittyvistä huomattavasti enemmän.

Alussa Johnson keskittyi enemmän K-pop-artisteihin ja perinteisiin laulajiin, mutta uusimpia videoita suunnitellessaan hän on ottanut huomioon myös faniensa toiveita. Myös metallifanit ovat ottaneet hienon kanavan omaksi fanituksen kohteekseen, ja parin viime viikon aikana käsittelyssä ovat ollet esimerkiksi Nightwishin laulajat (muiden metallin naislaulajien ohella) sekä Toolin legendaarinen Sober-veto Reading-festivaaleilla vuonna 1993.

Nämä molemmat videot näet alta. Niiden alta näet sitten Johnsonin Beyonce-analyysin, joka tuo hymyn huulille paatuneemmallekin synkistelijälle.

Tai kuten joku videon kommentoija sanoo:

”Löytäisipä jostain partnerin, joka katsoo minua kuten Johnson katsoo Beyoncea laulamassa.”