Hip hop -legenda Afrika Bambaataa erotetaan Zulu Nationista hyväksikäyttösyytösten vuoksi – valitsivat jo uuden johtajan

Rumba Afrika Bambaataa Zulu Nation

Hip hopin kummisetä ja electro funkin isä, dj Afrika Bambaataa on erotettu perustamastaan legendaarisesta hip hop -organisaatiosta Universal Zulu Nationista. Syynä tähän ovat Bambaataan saamat syytökset nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Zulu Nationin uudeksi johtajaksi nimettiin Amad Henderson, yksi perustajajäsenistä. Ryhmä kertoo kotisivuillaan julkaisemalla videolla, että jatkaa toimintaansa, mutta ei voi hyväksyä Bambaataa enää joukkoonsa.

“Otamme nämä syytökset erittäin vakavasti, sillä olemmehan nuorisovetoinen organisaatio. Nämä syytökset eivät saa tahria Universal Zulu Nationin mainetta”, ryhmä kertoi.

Alla Noiseyn uutisoima, järjestön sivuilla julkaistu virallinen statement. Kovaa pönötystä.

Bambaataa joutui huhtikuussa valtaisan kritiikin kohteeksi, kun poliitikko ja entinen Zulu Nationin jäsen Ronald Savage paljasti Afrika Bambaataan hyväksikäyttäneen häntä nuorena.

Aluksi Bambaataa kiisti syytökset väittäen, ettei ole koskaan tavannut Savagea. Nyt kuitenkin myös kolme muuta henkilöä ovat ilmoittaneet joutuneensa nuorina Bambaataan seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

“Vietin nuoruuteni hänen kämpillään Etelä-Bronxissa. Hän oli kuin isähahmo, auttoi rahahuolissa, antoi yösijan tarvittaessa. Samalla hän oli hirviö. Hän piti pikkupojista”, Hassan Campbell, yksi hyväksikäytetyistä kertoi New York Daily News -lehdelle.

Afrika Bambaataa perusti Zulu Nationin 1970-luvun Bronxissa. Katujengistä alkanut ryhmä kokosi lähialueen dj:t ja mc:t yhteen, ja nousi yhdeksi tärkeimmistä osista hip hopin synnyintarinassa. Järjestön tarkoituksena on levittää hip hopia nuorison tietouteen, eritytisesti vaihtoehtona rikollisjengeille.

Universal Zulu Nation on levittäytynyt ympäri maailmaa, ja sillä on sivujärjestöjä muun muassa Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Japanissa. Järjestön koko ja vaikutus on kuitenkin pienentynyt.

Alla olevasta menosta voi aistia hip hopin alkutomuja. Mikissä Afrika Bambaataa.