Peter Hook äänitti uudelleen Joy Divisionia – onko tuloksena kauhea häväistys vai tervetullut päivitys?

30.04.2011

9. toukokuuta julkaistavalta 1102/2011-ep:ltä esitellään aluksi uusi versio harvinaisesta Pictures in My Mind -biisistä.

Kuva: Saku Schildt

Joy Division -kiertueellaan innostusta ja raivoa herättänyt basisti Peter Hook julkisti hiljattain esimakua tulevalta 1102/2011-ep:ltään. Hook on äänittänyt The Light -yhtyeensä kanssa uudelleen vanhoja Joy Division -kappaleita, ja henkilökohtaiseen ratkaisuun vuonna 1980 päätyneen Ian Curtisin lauluosuuksista vastaavat Hook sekä Happy Mondays -laulajatar Rowetta Satchell.

Ensimmäinen nettikuunteluun päästetty biisi on uusi versio vuonna 1977 hätäiselle treenidemolle tallennetusta Pictures in My Mind -kappaleesta, jonka Joy Division teki toimiessaan vielä Warsaw-nimen alla. Minkälaista jälkeä Hook joukkoineen on saanut aikaiseksi? Se selviää täällä, ja vertailuksi voi täällä kuunnella sen muinaisen treenidemon. Ei tuo nyt niin pöllömpi veto ole, sanoisin. Muut tulevan ep:n kappaleet ovat Atmosphere, Insight ja New Dawn Fades.

Pictures in My Mindilla ei kuitenkaan Rowettaa juuri kuulla, ja yksi ep:n kysymysmerkeistä on nimenomaan hänen laulutyylinsä yhteensopivuus Joy Division -materiaalin kanssa. Miten mahtaa X Factor -ohjelmassakin kisanneen naisen tulkinta sopia Curtisin kolkkoihin teksteihin? Tästä livetallenteesta saa ainakin jonkinlaista osviittaa.

Lisää luettavaa