Ihmiset lopettaa, Maj Karma palaa: ”On niin helvetin trendikästä tehdä kaikenlaista iloista jees jees -musiikkia”

29.08.2014

Herra Ylppö & Ihmiset lopettaa. Vaan ei jotain surullista, ettei jotain hyvääkin.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Lassi Kaaria

Herra Ylppö ilmoitti Facebook-tilillään, että Herra Ylppö & Ihmiset -yhtye on tiensä päässä. Rumba soitti pelimannelle ja kysyi, miten tällaiseen suru-uutiseen päädyttiin.

Miksi päätitte lopettaa juuri nyt?

”Meistä tuntui siltä. Jos Ihmiset olisi jatkanut olemassaoloaan, sen musiikkiin olisi pitänyt löytää jokin uusi näkökulma. Edellisellä levyllämme oli hc punk -rypistystä, jousiballadi, vähän progea, krauttipoljentoa, metallivaikutteita sekä poppia ja rockia. Levy sai hyvät arviot kaikkialla. No, ei Rumbassa, mutta muualla kyllä. Tuon levyn jälkeen seuraava levy olisi kenties ollut vain viides Ihmiset-levy ilman sen suurempaa funktiota.”

Mitä nyt tapahtuu?

”Teen biisejä varastoon, ja Maj Karma aktivoituu myös.  Kuulin vähän aikaa takaperin Häiriö Piirisen tekemiä uusia riffejä, ja jumalauta ne potkivat hyvin. Sanoin sille, että nähän kuulostavat jopa paremmilta kuin omat tekeleeni, heh. Maj Karman suhteen olemme löytäneet sellaisen alkuaikojen tekemisen riemun, mitä ilman emme olisi takaisin palanneet. Olen aina sanonut, ettei Maj Karma palaa aktiivisesti keikkalavoille,  ellei meillä ole uusia kappaleita esitettäväksi. Nyt niitä on tulossa.

Olen aina halunnut olla oppositiossa. Nyt on niin helvetin trendikästä tehdä hip hopia, reaggaeta ja kaikenlaista iloista jees jees -musiikkia. Aikakausi vaatii kuitenkin Maj Karmaa tuomaan vähän synkkyyttä tänne kaiken keskelle. Ysäriräyhälle on aina tilaa.”

Parin viikon sisällä Herra Ylppö & Ihmisiltä ilmestyy vielä viimeinen kappale. Ylppö kertoo sen olevan kädenojennus uskollisille Ihmiset-faneille.

Lisää luettavaa