Mastodonin rumpali ei näe yhtyeen uudessa musiikkivideossa mitään seksististä

01.10.2014

Metallibändin rumpalin mielestä yhtyeen The Motherload -musiikkivideon kritiikki on turhaa.

Teksti: Hanna Karpio

Yhdysvaltalaisen Mastodonin rumpali Brann Dailor on vastannut yhtyeen uuden musiikkivideon herättämiin seksismisyytöksiin. Videolla ryhmä naisia twerkkaa hypnoottisen hidastetusti anteliaissa asuissa.

Rumpali kertoo Mastodonin halunneen tehdä jotakin yllättävää, jota metallibändiltä ei lähtökohtaisesti odotettaisi. ”Halusimme ihmisten ajattelevan, että nämä asiat eivät sovi yhteen, niiden ei pitäisi olla yhdessä.”

Taannoista Blood Thunder -videota varten yhtye hankki 150 klovnia. Dailorin mukaan tämäkään ei miellyttänyt yleisöä. ”Ihmiset kysyivät, että mitä tämä on, tässähän pitäisi olla Moby Dick -teema!”

The Motherload -videosta puhuttaessa Dailorin kanta on selvä. ”En näe siinä seksismiä. Tiedän, videolla on puolialastomia naisia heiluttamassa takalistoaan. Joillekin se on paheksuttavaa, mutta minusta se vain näytti upealta.”

Dailor sanoo myös, ettei hänen tulisi edes joutua puolustelemaan videota. ”Se on musiikkivideo. Se oli hauska juttu, eikä se merkitse turhan paljoa. Sitä ei tarvitse ottaa niin vakavasti”, hän kertoi Pitchforkille. ”Oli upeaa tavata tytöt ja nähdä, kuinka he tekevät omaa juttuaan.”

Yli vuosikymmen sitten perustettu Mastodon on julkaissut musiikkia tasaiseen tahtiin vuodesta 2001 lähtien. The Motherload on singlejulkaisu kesäkuussa julkaistulta albumilta Once More ’Round the Sun.

Tutustu ristiriitaisia tuntemuksia herättäneeseen musiikkivideoon tästä.

Lisää luettavaa