Musiikkilehdet Soundi ja Rytmi liittoutuvat – lue uuden tekijäporukan kommentit yhdistymisestä

04.11.2013

Mikko Meriläinen jatkaa uuden Soundin päätoimittajana, Rytmiä luotsannut Heta Hyttinen ryhtyy hänen aisaparikseen.

Teksti: Saku Schildt

Printtimuotoiset Soundi ja Rytmi yhdistyvät vuoden 2014 alusta alkaen. Pop Median tiedotteen mukaan yhdistäminen tapahtuu ”käytännössä siten, että Soundiin tuodaan Rytmin luetuimmat palstat ja Rytmi-lehti jatkaa verkossa osoitteessa Rytmi.com”. Yhdistäminen ei tuo muutoksia kustantamon muihin musiikkilehtiin Rumbaan ja Infernoon.

Tamperelaiset voivat sikäli huoahtaa helpotuksesta, kun spekulaatiot Soundin toimituksen muuttamisesta Helsinkiin osoittautuivat turhiksi. Lehden päämaja pysyy Mansessa.

”Meriläinen ja Hyttinen ovat musiikkialan superammattilaisia, ja uskon yhteistyön näkyvän lehden ja verkkosivuston sisältöjen laadussa”, kertoo Pop Median toimitusjohtaja Tuomo Häkkinen tiedotteessa.

Päätoimittaja Mikko Meriläinen suhtautuu uudistukseen myötämielisesti.

”Toivotan Hetan erittäin tervetulleeksi Soundiin, hänestä saadaan täydellinen Mama Soundi. Yhteistyötä on jo ehditty aloitella syksyn mittaan ja homma toimii paremmin kuin hyvin”, Meriläinen sanoo.

”Rytmin linja vanhemman rockin asiantuntijana yhdistyy Soundiin erittäin luontevasti. Soundissa jatketaan siis tutulla meiningillä ja tutussa toimituksessa Tampereella, mutta hieman uudistuneella jengillä.”

Myös Hyttinen on asiasta innoissaan. ”Mama Soundi” pohtii parhaillaan, mitä palstoja Rytmistä voisi luontevasti siirtää uuteen Soundiin.

”Jos Soundi on sisältänyt uutta rock-osaamista ja Rytmi taas linjautunut classic rock -lehdeksi, näiden kahden lehden sulautumisesta on syntymässä Suomen kaikkien aikojen uljain rockin äänenkannattaja”, Hyttinen hihkuu.

”Samalla on äärimmäisen lystikästä, että kaltaiseni sudeettitamperelainen tavallaan palaa juurilleen, vaikka kuinka yritin muuttaa Helsinkiin. Tampere ei hellitä otettaan ja tuntuu erittäin mukavalta tietää, että vuosi 2014 tuo tullessaan päiviä Soundin toimituksessa yhdessä Mikko Meriläisen kanssa.”

Lisää luettavaa