Väittely RHCP:n playback-epäilyistä on hulvatonta luettavaa: ”Well I’m a musician, so I know…”

04.02.2014

Langaton vai ei langaton – siinä vasta riidan aihe.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Clara Balzary

Red Hot Chili Peppers soitti Super Bowlin puoliaikatapahtumassa Give It Away -hittinsä tutulla energialla. Vaan mitä kummaa, nyt netin foliohattuosasto käy kuumana. Eivät kai ne vain soittaneet playbackina?

Lukuiset nettiteoreetikot ovat sitä mieltä, että legendabasisti Flea ja RHCP:n kitaristi Josh Klinghoffer eivät soittaneet oikeasti biisin aikana. Todisteeksi on huudeltu sitä, että myös langattomiin soittimiin tarvitsee kytkeä kiinni vastaanotin, jotta värkistä saadaan jotain kuuluviin. Flean soittimessa sellaista ei näy, ja väitteitä takaamaan on nettiin tungettu gif-animaatioita, kuvia ja ties mitä mukavaa.

Nämä on tärkeitä asioita. Mitä jos Flea ei soittanutkaan oikeasti? Mitä sitten? Kausalitetti. Immuniteetti. Sitä sitten.

Vakavasti puhuen ainakin täällä kiistely siitä, soittiko Flea oikeasti vai ei lähtee jo sen verran henkilökohtaisuuksiin, että ihan mielellään mutta samalla peloissaan noita väittelyitä lukee. Muusikot kertovat olevansa muusikoita ja siksi oikeassa, naisten pitäisi olla hiljaa sillä he eivät tiedä tekniikasta mitään… Ah.

Lisää luettavaa