Ilmoitus: Eeppiset viikonloppubileet alkavat raiteilta – matkusta Weekendiin kimppalipulla

Weekendin eeppiset bileet pidetään tänä vuonna Hietsun uimarannalla. Tapahtuman järjestäjät kehottavat jättämään auton kotiin. Saavu festivaalille pääkaupunkiseudulta kimppalipulla ja kauempaa tarjouksessa olevalla sarjalipulla.

Weekend / Geoffrey Hubbel

[ILMOITUS] Weekend-festivaali muutti Hietaniemen uimarannalle ja kasvoi samalla kolmipäiväiseksi. Uudistukset ovat varmasti jännittäneet Weekend-organisaatiossa, mutta tällä hetkellä tunne taitaa olla jotain muuta: yli 90 prosenttia pääsylipuista on jo myyty. Mattimyöhäisten kannattaa heräillä siis viimeistään nyt.

”Todella hyvä fiilis! Ollaan tyytyväisiä, että yleisö on löytänyt festivaalin tänäkin kesänä”, Weekendin promoottori Sami Vepsäläinen sanoo.

Hietsu on niemenkärki, josta löytyy hiekkarantaa ja puistomaisia alueita. Muutto tasaiselta kentältä luontoon on varmasti ollut haaste.

”Ollaan mietitty todella tarkkaan, mihin lavat rakennetaan ja minkälaisia elementtejä missäkin käytetään. Miljöön hienous on upea mahdollisuus ja dekoraatioon on panostettu myös aiempaa enemmän. Päälavalla biletetään pehmeällä rantahiekalla ja jokaisella lavalla ja alueella on oma teemansa. Porteista sisään astuminen on vähän kuin huvipuistoon tulisi.”

Miltei puhtaana EDM-festivaalina tunnetun Weekendin ohjelmistosta on löytynyt viime vuosina myös räppiä. Tänä vuonna genre on vallannut jo huomionarvoisen jalansijan.

”Festarit elää ja kehittyy, eikä me olla poikkeus. Räppi on urbaania musiikkia, jota meidän kohderyhmä on toivonut lisää. Loppujen lopuksi Weekend on kaikkien genrejen festivaali, joka keskittyy isoihin ja nyt pinnalla oleviin artisteihin, unohtamatta legendoja.”

Legendoista täytyy mainita The Prodigy, jonka Vepsäläinen nimeää omien suosikkibuukkaustensa joukkoon.

”The Prodigy on kova juttu itselle siinä mielessä, että se edustaa tanssi- ja bilemusan klassista kulttuuria. Bändi on ollut 90-luvulta asti Suomessakin hyvin tiedossa. Ja ovat miltei viisikymppisiä ukkoja, jotka vetävät livenä edelleen aivan täysiä!”

Toinen Vepsäläisen kovasti hehkuttama artisti on räppipuolelta: Macklemore. Laaja-alaisesti rakastettu supertähti on vieraillut Suomessa vain vuonna 2013. Paluuta onkin odotettu, sillä seattlelaisräppäri on tehtaillut Thrift Shopin jälkeenkin tukun hittejä. Macklemore julkaisi viime syksynä mainion Gemini-albumin, jonka tähtiä vilisevästä vierailijakaartista mainittakoon niin ikään Weekendissä esiintyvä Lil Yachty.

Vepsäläisen tärpit eivät kuitenkaan rajoitu pääesiintyjiin.

”Don Diablo on mielenkiintoisimpia artisteja. Häntä voisi sanoa future housen kummisedäksi, joka on luonut ihan oman tyylin, ei vain musiikin saralla, vaan brändännyt kaikki vaatteista videoihin. Salvatore Ganacci hassutteli Tomorrowland-festivaalin keikallaan niin, että noh, käykää itse katsomassa videopätkiä siitä!”

Weekend-festivaalille saapuu tuhansittain ihmisiä Helsingin ulkopuolelta. Vepsäläisellä on mielessä kokonaisvaltainen Weekend-viikonloppu jatkobileineen, mutta hän suosittelee Helsinki-turisteille perinteisiä kohteita Suomenlinnasta Kaivariin.

”Jos aamupäivällä on vähän aikaa, niin noissa maisemissa kelpaa vähän rauhottua ja puhallella ennen uutta festaripäivää.”

Helsinkiin saapumiseen hän suosittelee junaa ja kaupungissa liikkumiseen julkista liikennettä.

”Ehdottomasti ja painokkaasti. Autolla ei kannata tulla pyörimään keskustan alueelle, eikä autolla pääse lähelle aluetta.”

Weekendiin saapuvalle porukalle suositellaan kimppalippua, jolla 1–5 henkilöä saa matkustaa VR Lähijunissa päivän aikana rajattomasti klo 6 asti. Lue lisää 29 euron kiinteähintaisesta Kimppalipusta tästä klikkaamalla. Kauempaa saapuvalle kaveriporukalle vinkattakoon, että sarjalippukaan ei ole henkilökohtainen: esimerkiksi 10 matkan lippu toimii viiden hengen meno-paluulippuna. Kaukoliikenteen sarjaliput ovat nyt 20 prosentin alennuksessa. Lue lisää tästä.

Helsingin rautatieasemalla on 13.–17.8. rannekkeenvaihtopiste, jossa kaupunkiin saapuvien kannattaa käydä lunastamassa rannekkeensa ennen festarille siirtymistä.

Vepsäläinen summaa tulevan paremmin kuin hyvin:

”Eeppiset viikonloppubileet.”