Ilmoitus: Vain elämää -kauden parhaat kappaleet ovat tässä!Vain elämää -sarjan viidennen kauden jaksot ovat nyt nähty. Kauden varrella nähtiin jälleen sekä suuria tunteita että suuria versioita jo valmiiksi suurista kappaleista. Valitsimme parhaan esityksen kauden jokaiselta artistilta.Anu Leppäharju

[ILMOITUS]Mikko Kuustonen
Mikko Kuustonen on pitkin kautta harmitellut, että musiikki on jäänyt taka-alalle omassa elämässään. Väläys siitä, mitä Kuustonen parhaimmillaan on, nähtiin Hectorin päivänä. Ensinnäkin Kuustonen osoitti biisivalinnallaan tuntevan mestarin tuotannon myös niiden suurimpien hittien ulkopuolelta. Toisekseen, Kuustosen tulkinta Woyzeck-kappaleesta repi karun tarinan eloon ja sytytti Kuustosen itsensä liekkeihin.
Mikko Kuustonen esiintyy Eckerö Linen m/s Finlandialla 11.11.2016.

Mikael Gabriel
Mikael Gabriel on todella pannut kollegoidensa biisit uuteen uskoon. Energinen MG on syystäkin kauden puhuttanein artisti. Säkeistöt räppäävän ja kertosäkeet laulavan Mikael Gabrielin esittämät biisit eivät sitten kuitenkaan eroa toisistaan merkittävästi, joten ensimmäisessä jaksossa Lauri Tähkän päivänä vedetty Pauhaava sydän oli yllätysmomenttinsa ansiosta päräyttävin tulkinta.

Mikael Gabriel esiintyy Eckerö Linen m/s Finlandialla 18.11.2016.Anna Puu
Anna Puu on ehkä jäänyt hieman muiden varjoon, mutta Mikko Kuustosen päivänä varasti show’n. Joo mä tuun -kappale muuttui Puun käsittelyssä viekottelevaksi, kiusoittelevaksi ja seksikkääksi versioksi, joka laittaa letkeydellään lanteet keinumaan. Sopii niin etkoille, tanssilattioille kuin jatkoille.
Anna Puu esiintyy Eckerö Linen m/s Finlandialla 16.12.2016.Lauri Tähkä
Mikko Kuustonen kertoi kirjoittaneensa Enkelit lentää sun uniin -kappaleen lapsilleen tuutulauluksi. Lauri Tähkä laittoi kaikkien tunteman railakkuutensa hetkeksi syräjän, nappasi ajatuksesta kiinni, ja esitti biisin herkkänä ja erittäin koskettavana pianoballadina. Version säestämänä kauniista unista ei liene pulaa.
Lauri Tähkä esiintyy Eckerö Linen m/s Finlandialla 5.1.2017.Suvi Teräsniska
Suvi Teräsniska tunnusti muille artisteille kokevansa vähemmyyttä ja epävarmuutta tässä seurassa, kun hän ei pidä itseään lauluntekijänä. A cappella -historiansa avulla ja mahtavalla visiolla omista kehon äänistä toteutettu versio Chisun Baden-Badenista osoitti moiset tuntemukset hölynpölyksi. Tämä on yksi Vain elämää -sarjan historian omaperäisemmistä vedoista.
Suvi Teräsniska esiintyy Eckerö Linen m/s Finlandialla 17.2.2017.

Chisu
Chisu on onnistunut loksauttamaan leuat jokaisella esityksellään. Artisti on ottanut biisit todella omikseen ja puhaltanut niihin uuden elämän – oli se sitten viileä, eteerinen, koskettava, intiimi, hauras, tai psykedeelinen, kuten Asfalttiprinssi. Hectorin päivänä kuultu klassikko leijailee Chisun käsittelyssä pitkin avaruuden autobahnia.

Hector
Hector on ehtinyt pitkän uransa aikana tehdä suurin piirtein kaikkea paitsi Vain elämää. Nuoremmat kollegat katsovat legendaa ylöspäin, ja onhan se varmasti unohtumaton tilanne, kun Hector esittää kappaleesi! Hectorin versioista ei karismaa puutu, ja Mikael Gabrielin päivänä kuultu Vastatuuleen saa ihon kananlihalle viimeistään spoken word -osuudessa.

[ILMOITUS]