Ilmoitus: Keikan tähtihetket talteen uudella älypuhelinteknologialla – Ostovinkit keikkapuhelimelle

Konserttitunnelmiin on hyvä palata uudelleen ja uudelleen, etenkin kun keikkataltioinnit niin kuvina kuin videoina ovat laadukkaita. Älypuhelin riittää tänä päivänä tasokkaaseen kuvaamiseen, kun tietää, mihin ostovaiheessa kiinnittää huomiota.

03.09.2018

[ILMOITUS] Älypuhelimista on moneksi. Aktiivipelaajalle näyttö ja suorituskyky ratkaisevat puhelimen valinnan. Keikkoja fiilistelevän vaakakupissa painavat puolestaan puhelimen kameraominaisuudet, akun kesto ja muistin määrä.

  1. Kuvaamisen kannalta klubikeikan erityishaaste on usein hämäryys. Siinä missä vähäinen valo luo mukavaa tunnelmaa, kuvat jäävät usein tummiksi. Hämäräkuvaamisen onnistuminen on pitkälle kiinni kameran aukosta.
  2. Areenoilla haasteena on etäisyys. Laadukkaalla zoomilla varustettu älypuhelin taltioi kohteen kauempaakin.
  3. Megapikseleillä on merkitystä tiettyyn pisteeseen saakka. Huawei on ollut yksi mobiilikuvaamisen pioneereja. Se ei ole vain kasvattanut yksittäisen kamerasensorin megapikselimääriä vaan tuonut rinnalle toisen sensorin. Näistä toinen taltioi tilanteen mustavalkoisena ja toinen värillisenä. Tuloksena on kuva, jossa on mustavalkosensorin tuoma syvyys ja värisensorin tarjoama värikylläisyys.
  4. Tekoäly ja prokuvausominaisuus nostavat mobiilikuvauksen tason jo järjestelmäkamerakuvaamisen rinnalle. Edellä mainittu Huawei on tuonut ensimmäisenä puhelinvalmistajana tekoälyn osaksi lippulaivamalliensa kameroita. Tekoäly auttaa optimoimaan kameran asetukset salamannopeasti kuvaustilanteeseen sopivaksi. Tämä helpottaa esimerkiksi liikkuvan kohteen, kuten lavalla liikkuvan bändin, kuvaamista. Lopputuloksena on korkealaatuinen keikkamuisto muidenkin ihmeteltäväksi. Jos kuitenkin tykkäät itse säätää esimerkiksi kameran aukkoa ja suljinaikaa, prokuvausominaisuus mahdollistaa tämän. Prokuvausominaisuus mahdollistaa kuvaamisen myös RAW-muodossa.
  5. Full HD (1080p) -videona tallennettu keikka näyttää hyvältä suureltakin näytöltä katsottuna.
  6. Akku ja muisti on hyvä suhteuttaa aina omaan puhelinkäyttöön; pitkällekin keikkamatkalle on hyvä lähteä energiatehokkaalla puhelimella, joka on varattu pikalatauksella ja jossa on paikka sadat kuvat ja videot taltioivalle muistikortille.

Kameramarkkinoiden muutoksessa paljon hyvää

Android-puhelinten esiinmarssi puhelinmarkkinoilla näkyy entistä runsaampana valikoimana. Samalla kohtuuhintaiset mallit tarjoavat jo huippukamerateknologiaa. Hyvä esimerkki on elokuussa 2018 julkaistu, 449 euron Huawei Nova 3, joka on markkinoiden ensimmäinen neljän tekoälyä hyödyntävän kameran puhelin. Takana on 24 MP:n mustavalkosensori f/1.8-aukolla ja 16 MP:n värisensori f/1.8-aukolla autofokuksella. Edessä on puolestaan 24 MP:n Fusion Pixel -sensori f/2.0-aukolla ja 2 MP:n Wide Spectrum -sensori f/2.4-aukolla.

Kuvia ja videoita on helppo tarkastella puhelimen 6,3 tuuman kirkkaalta Fullview-näytöltä. 3750 mAh:n akun lisäksi uutuudessa on 4 gigaa RAM + 128 gigaa ROM-muistia. Ahkeraa kuvaamista tukee mittava jopa 256 gigatavuun asti kasvatettava muistikorttipaikka.

Huawei on kehittänyt audioteknologiaa kamera- ja näyttöteknologian rinnalla. Huawei Nova 3:ssa on kaksoismikrofoni, joka suodattaa tehokkaasti taustahälyä videointia ajatellen. Keikkaan valmistautuessa lempilevyn voi ottaa tehokuunteluun ja kokeilla mitä manuaalisesti säädettävä Huawei Histen Sound -algoritmi voi tarjota kuunteluelämykseen. Kyseinen toiminto tukee kuulokkeilla kuunneltavaa äänivirtaa – ja kyllä, Nova 3:ssa on 3,5 mm kuulokeliitin.

Lisätietoja puhelimesta tästä.

Lisää luettavaa