Mainos: Tee festaribudjetti – nauti kesästä ja musiikista ilman rahahuolia

Suomen kesä on täynnä festareita jokaiseen makuun. Niiden annista voi päästä nauttimaan pienelläkin budjetilla. Sortter listasi parhaat tärpit festaribudjetin laatimiseen.

14.06.2024

Mainos: Sortter

Pitkä talvi on ohi ja on taas aika kokoontua yhteen nauttimaan musiikista sekä ainutlaatuisesta festarifiiliksestä. Festariranneke ei kuitenkaan ilmesty käteen ilmaiseksi, ja festarialueilla rahaa on mahdollista käyttää rajattomasti ruokaan, juomaan ja vaikka merchandise-tuotteisiin.

Monella luottokortti saattaa festariviikonlopun jäljiltä olla tukevasti miinuksella, kun taas joku toinen murehtii, onko varaa osallistua juhlintaan ollenkaan. Talouden hallinta on fiksua myös kesäreissuja suunniteltaessa, ja festaribudjetti on helppo keino välttää ylilyönnit. Toisaalta se saattaa mahdollistaa festarireissun toteutumisen ylipäätään. Yksi keino budjetoida omaa taloutta on hyödyntää kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin lainalaskuria.

Festarikokemuksen kokonaishinta muodostuu monesta elementistä, joista jokaiseen voi vaikuttaa. Merkittävimpiä budjetoinnissa huomioitavia kuluja ovat festarilippu, matkat ja majoitus.

Aikainen lintu nappaa edullisimman festarilipun

Kun vertaillaan kesän 2024 neljää suurta festaritapahtumaa, Ruisrockia, Provinssia, Tuskaa ja Flow Festivalia, ovat niiden pääsylippujen hinnat keskenään lähes identtiset. Yhden päivän perusfestarilippu maksaa alkaen noin 130 euroa ja koko festivaalin kattava kolmen päivän peruslippu noin 240 euroa.

Rahoistaan tarkka lunastaa luonnollisesti sellaisen lipun, jolla pääsee näkemään itselleen tärkeimmät artistit. Jotkin festareista tarjoavat jo aikaisin keväällä edullisempia, niin kutsuttuja early bird -lippuja ensimmäisten artistijulkistusten yhteydessä.

Festareilla on yleensä huutava tarve vapaaehtoistyöntekijöistä, joiden palkkio maksetaan pääsylippuna. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä festariorganisaatioihin, josko festaritarjonnasta pääsisi nauttimaan vaikkapa yhdeksi päiväksi tekemällä toisena töitä.

Edulliset tavat matkustaa ja majoittua festareilla

Nykyään järjestetään paljon kaupunkifestareita, joihin paikalliset pääsevät fillarilla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Toiselle paikkakunnalle matkatessa alle täytyy ottaa juna tai bussi. Mitä lähempänä festivaaliajankohtaa matkaliput hankkii, sitä kalliimmaksi ne todennäköisesti tulevat.

Kimppakyyti on oiva tapa matkustaa festareille. Sellaisen perään voi kysellä tai tarjota itse polttoainekuluihin osallistumisen hinnalla vaikka somessa.

Festariajankohtana paikkakuntien hotelli- ja Airbnb -majoitusten hinnat tapaavat kohota pilviin. Mikäli aioit yöpyä festareilla, telttailu on edelleen mahdollista monien festarialueiden läheisyydessä. Siitä peritään yleensä maksu, joka on kuitenkin huomattavasti hotellihuoneen hintaa pienempi.

Festarireissu on myös hyvä hetki moikata toispaikkakuntalaisia mummeja, kummeja ja kavereita – samalla saattaa löytyä sohva tai patja yöpymistä varten.

Muista nämäkin festarikävijän säästövinkit

Festareilla pitää myös syödä ja juoda. Vettä saa alueen hanoista rajoituksetta omaan tyhjään pulloon, ja voit tarvittaessa säästää ruokakuluissa pakkaamalla mukaan evästä.
Muista myös aurinkorasva, hellehattu ja sadetakki, sillä alueen kojuista ostettuna ne voivat horjuttaa festaribudjettiasi.

Hyvissä ajoin aloitettu säästäminen takaa rahahuolettoman festarikokemuksen. Jos haaveissa kuitenkin on esimerkiksi ulkomaille suuntautuva festarimatka, Sortterin lainalaskuri auttaa budjetoinnissa ja tarvittaessa edullisen rahoituksen löytymisessä. Lainalaskurin avulla budjetoit vaivattomasti tulevan reissun kulut parhaiten talouteesi sopivaksi.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Mia Keurulainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Lisää luettavaa