Artistin valinta: Jenna Bågeberg – iskelmätähti onkin valeasuinen hippi!

Lavatähti Jenna Bågeberg paljastaa levyhyllynsä salat. Tämä iskelmämimmi kuuntelee The Doorsia ja Jimi Hendrixiä!

Kuva: Minna Annola

Janis Joplin: I Got Dem Ol’ Kozmic Blues Again Mama! (1969)
”Loistava levy, joka sisältää klassikot ja omat suosikit. Joplinin ääni on aivan käsittämätön ja omaperäinen! Joplin oli uniikki, tyyliä ja musiikkia myöten!”

The Doors: Morrison Hotel (1970)
”The Doors tuli tutuksi lukioiässä ja bändi kolahti niin paljon, että piti hankkia heti useampi albumi. Morrison hotel -levyltä löytyy monia hyviä biisejä, vaikkakaan se ei varmasti olekaan bändin tunnetuin levy. Blues-vaikutteet kolahtavat myös. Ihailin joskus kovasti Morrisonin tyyliä, karismaa ja ulkonäköä.”

Jimi Hendrix: First Rays of the New Rising Sun (1997)
”Tutustuin Hendrixin biiseihin ala-asteella, kun isoveli soitti niitä kitaralla. Oon kuunnellut Jimiä noista ajoista asti kausiluontoisesti enemmän tai vähemmän. Hendrixissä tekee vaikutuksen paitsi hänen kitarointinsa myös lauluääni, joka on mielestäni saanut aivan liian vähän huomiota. Oli vaikea valita Hendrixin tuotannosta suosikkilevyä, sillä hyviä biisejä on niin paljon. Valitsin lopulta tämän levyn ainoastaan siitä syystä, että siltä löytyy yksi Hendrixin tuotannon omista suosikeistani, Freedom.”

Guns N’ Roses: Appetite for Destruction (1987)
”Kun Gunnarit vuonna 2006 ilmoittivat tulostaan Suomeen, päätin, että menen keikalle vaikka mikä olisi. No, liput tulivat myyntiin ja menin jonottamaan niitä pitkäksi aikaa. Sain lipun, mutta viikkoa ennen keikkaa jouduin myymään lipun, koska mulle tuli ylitsepääsemätön meno. Kyllä harmitti! Gunnareiden musa on mahtipontista ja energistä, ei siis ihme, että Appetite on bändin myydyin ja suosituin.”

Nirvana: Nevermind (1991)
”Tältä levyltä löytyy Nirvanan suurimmat hitit. Nirvanaa ei ole juurikaan tullut kuunneltua viime vuosina, mutta joskus se kolahti ja lujaa. Ehkä bändin tykkäilyyn vaikutti myös se, että Cobain oli niin hyvännäkönen!”

Artikkeli on julkaistu Rumbassa 7/11