Blockfest julkisti aikataulunsa – unohda Pokémon, unohda viinalla läträys, kiirettä luvassa!

Hip hop -lohikäärme sylkee tulta.

Blockfestiä vietetään Tampereella 19-20.8. Osallistu lippukisaamme täältä.

Blockfest julkisti aikataulunsa. Varsinaisia pahoja päällekkäisyyksiä ei ole, paitsi kaikista kovimmille räppipäille. Lähinnä aikataulu voi luoda tilanteita, joissa tulee kiire.
Lavoja Blockeilla on kolme: Stadium Stage eli tietynlainen päälava, Telt Stage eli teltta ja Street Stage, joka on hieman pienempi lava ulkona.

Perjantaina voi saapua mestoille joko kuuntelemaan reggaeta Raappanan tahdissa, Lyömättömien freestyleä (Solosen ja Kosolan oman materiaalin ohella) tai sitten Yungin Takeoverin trapbileitä. Todettakoon, että jälkimmäisessä räppäävältä Kingfishiltä löytyy oma vahvasti Blockfestiin viittaava kappaleensa.

Kiperää taktikointia tehdäänkin vasta tämän valinnan jälkeen. Mikäli sinua kiinnostaisi eniten Lyömättömät ja Raappana, saatat löytää vaikka gps:n voimin Gasellien Telt-lavan keikalle 16.15. Toisaalta jos olet kiinnostunut Raappanasta ja Yungin Takeoverista, niin saatat ponnistaa itsesi Tefloneiden Stadium Stagen keikalle 16.30 keikalle kuin Pyhimys Malminkartanonhuipulle.

Uskomme, että ulkomaillakin keikkaileva View kerää täysin omanlaisensa yleisön. Suosittelemme lämpimästi myös hänen konserttiaan, joka nähdään Street Stagella jo 16.00.

Mitä tehdä kun seurakuntasähly loppuu ja uusiin harrastuksiin ei ole hoppuu? Jos menit katsomaan Gaselleja niin emme suosittele välttämättä liian nopeaa siirtymistä. Samalla lavalla kun nähdään Eevil Stöö kello 17.30. Homma siis etenee huolella. Kehoitamme kiinnittämään huomiota Nuoren Derrickin ranteeseen. Samaan aikaan on Tippa-T Street Stagella. Jos tarvitset rapista taukoa niin Vadelmavene aloittaa matkansa kuudelta Stadiumin laiturilta.

Emme osaa sataprosenttisesti arvioida, että onko Yung Lean (18.45 @Teltta) ja Sofa (18.45 @ Street Stage) kenellekään paha päällekkäisyys? Mikäli ulkomaalaiset nimet olisivat jotenkin etusijalla. Tämä kun on lähes nerokas ratkaisu Blockfestin tiimiltä. Yung Lean on jäisempi kuin pakastealtaan tuutit ja Sofa taas sulattaa energiallaan ne kolkoimmatkin pakastevihannekset. Siitä on helppo tehdä oma valintansa.

G-Eazylle (19.30) on varattu periaatteessa kaikki mahdolliset parrasvalot. Mies saa räpätä Stadiumilla yksinään lähes tunnin. Olisiko jopa mahdollista nähdä vierailemassa Big Sean, joka vetää oman keikkansa vasta tunnin päästä? G-Eazyn aikana ei ainakaan tämän hetkisellä aikataululla esiinny kukaan muu.

Kuten mainittua Big Sean aloittaa Tent Stagella 20.30. Samaan aikaan Street Stagella on Sairas T ja OD Kokemus. Kiitämme Blockfestia Big Seanin telttakeikasta. Miehen energinen rap ei sisällä ns. stadionanthemeita, vaan kuuluu nimenomaan mahdollisimman klubimaisiin olosuhteisiin.

Nasilla on G-Eazyn tapaan kaikki mahdolliset parrasvalot kello 21.30. Nasin keikan jälkeen onkin sitten mahdollista jäädä krebaamaan JVG:n tahtiin (23.00), odottamaan potentiaalisia uusia biisejä Paperi T:n keikalla (Teltassa 22.30) tai sitten siirtymään Petokseen (Street Stage 22.30). Tokihan sitä voi siirtyä myös pois alueelta jos pääpainosi oli pelkkä Nasin näkeminen.

LAUANTAI

Lauantai-iltapäivästä voit testata ketteryyttäsi seuraavalla kombolla: Töölön Ketterä Street stagella 14.00 ja Gettomasa teltassa 14.30. Rähinä Livessä (Stadium 14.45) olisi mahdollista nähdä Timo Pieni Huijaus pitkästä aikaa. Samassa livessä myös Uniikki ja Spekti. Ennen näitä esiintyy ainakin Hans Väkevä 12.45, Street Stagella.

Kuben (Teltta 15.45) ja Tre-Funkin (Street 15.30) pienten päällekkäisyyksien emme odota hiertävän kovinkaan montaa. Molemmat artistit jakavat yleisönsä. Brrrrrrädi aloittaa Stadiumilla sitten vartin yli neljä.
Reino Nordinin (Teltta 17.00) livekeikkoja kehutaan useaan otteeseen ja viimeaikoina mies on tehnyt myös pari listahittiä lisää. Kalle Kinos (Street Stage 17.00) taas on se Tampereen oma poika, varsin oivallinen räppäri. Ilmeisesti keikalle on huhuttu erikoisjuttuja. Mikael Gabriel vetelee Stadiumilla 17.45, jonka jälkeen Eveliina Teltassa 18.30 ja Khid Street Stagella 18.30. Tässäkin kohdassa on varmasti monella selvät sävelet.

Elastisella on G-Eazyn tavoin kaikki parrasvalot Stadiumilla 19.15. Eli tässä kohdin ei mennä aivan liialti valitsemaan. Siihen pystyy vaikuttamaan, että miten paljon läikkyy siinä kahdeksan ja yhdeksän välillä. Arttu Lindeman (20.00) ja Nikke Ankara (20.15) nähdään molemmat Teltassa, The Three Smiths (20.00) taas Street Stagella. Jos jälkimmäinen ei kuulosta tutulta, niin triossa on varsin kovat nimet: Ekow, Gracias ja Noah Kin. Itseasiassa ennakoimme jopa pientä tungosta, tämä on nimittäin spesiaali ja kova sellainen!

Parrasvalot jatkuvat: A$AP Rocky Stadiumilla 21.00 ja Travi$ Scott teltassa 22.00. Toivottavasti keikkojen välillä siirtyminen ei mene liian kiireelliseksi. Varsinkin kun Rumbassa nostimme jälkimmäisen lauantain kevyesti kiinnostavimmaksi nimeksi. A$AP Rocky on silti myös varsin akuutti tapaus. Tosifanit tietävät mitä tekevät, jos tulee kiire. Ehkäpä Rockyn jälkeen osa hallitsee teleporttaamisen jalon taidon, tai ainakin luulevat osaavansa. Kovia keikkoja varmasti molemmat ja kyllä, Scott kuuluu Telttalavaan. Siellä tulee kuuma. Toki jos Scott ei kiinnosta, niin JXO tarjoaa tähän helpotusta samaan aikaan Street Stagella.

Scottin tai JXO:n jälkeen se onkin sitten viikonlopun viimeisten nopeiden aika. Kysymys kuuluu, että onko se AAA) Cheekin keikalla Stadiumilla 23.00 vai b) Teltassa Regina Haueria (Ruger Hauer feat. Regina HUOM!) 23.15. Epäilemme, että kyseiset aktit eivät kilpaile täysin samasta yleisöstä. Osa saattaa jopa jäädä Scottin keikalla paikoilleen.

Kiitämme lopuksi, ettei järin pahoja päällekkäisyyksiä tule. Ja vaikka aikatauluja onkin hyvä tehdä, niin aina kannattaa edetä oman fiiliksen mukaan. Pettymys on tunne, mutta niin on myös iloinen yllätys.