Ken on tulokkaista kaikkein kaunein? Tulevaisuuden tusina 2015 -äänestyksen voittaja on…

Mikko Litmanen

Tulevaisuuden tusina -äänestys saavuttaa täten huipentumansa. Kuka oli tällä kertaa musiikkiväen mielestä kaikkein potentiaalisin uusi artisti?

Toimittanut: Kimmo Vanhatalo

Se on – Teksti-TV 666! Hyvä! Onnea ja menestystä hienolle bändille.

Kimmo Vanhatalo kyseli yhtyeeltä tunnelmia voiton selvittyä. Lue orkesterin haastattelu alta ja kuuntele kova biisi vielä alempaa.

Teksti-TV 666

Musiikkimaailman uusilla tulokkailla on usein ihailtavan omistautunut asennoituminen tekemisiinsä. Sellainen, jota kyynisiltä veteraaneilta hyvin harvoin löytyy. Voisiko esimerkiksi jonkin kokeneen vanhan ketun tai popdiivan kuvitella ajavan Kouvolasta Helsinkiin noin viiden minuutin kuvaussession takia?

Tuskin, mutta juuri näin teki Teksti-TV 666:n basisti Jani Karikoivu, joka saapui paikalle varta vasten Vekarajärven varuskunnasta päästäkseen Rumban kuvauksiin.

Koko viisihenkistä yhtyettä ei kuvaan kuitenkaan saatu, koska kitaristi-laulaja Johannes Leppänen oli toisen yhtyeensä French Filmsin kanssa Espanjassa. Basistia odotellessa keskustelimme yhtyeen täydellisen ylivoimaisesta Tulevaisuuden tusina 2015 -voitosta laulaja-kitaristi Tero Huotarin, kitaristi Jarkko Laakkosen ja rumpali Timo Huotarin kanssa.

Teksti-TV 666 soitti ensimmäisen keikkansa vähän yli vuosi sitten, mutta bändistä on tullut jo nyt suomalaisen rockin kenties puhutuin uusi nimi. Surisevaa garagepunkia ja vellovaa kitarajumitusta yhdistelevän yhtyeen ympärillä käynyt keskustelu nousi stratosfääriin viimeistään sen Flow-keikan myötä. Rumbastakin tuttu toimittaja Oskari Onninen julisti esityksen Helsingin Sanomissa marginaalimusiikin klassikoksi.

Teksti-TV 666 vaikuttaa kuitenkin olevan ennen kaikkea yllättynyt äänestysvoitostaan.

”En oikein tiedä, mistä tuollainen tulee”, Timo Huotari epäröi.

”Vaikea sanoa oikein mitään”, hänen veljensä Tero tiivistää.

Muusikot eivät ole välinpitämättömiä saamastaan huomiosta ja kiittävät vuolaasti heitä äänestäneitä, mutta he eivät kuitenkaan oikein osaa suhtautua tilanteeseen.

Yhtyeen vaivaantuneisuus väistyy heti, kun alamme puhua suomalaisen musiikin nykytilasta. He ovat selvästi enemmän sinut musiikkifanien kuin fanituksen kohteen roolissa.

”Suomessa on tällä hetkellä paljon tosi loistavia bändejä, jotka ansaitsisivat tämän Tulevaisuuden tusina -homman”, Tero Huotari innostuu.

Vaikeassa taloustilanteessa musiikkifanienkin kukkaronnyörit ovat yhä kireämmällä. Teksti-TV 666 vaikuttaakin aidosti otetulta siitä, että ihmiset ovat käyttäneet vähiä rahojaan heidän levyihinsä, paitoihinsa ja keikkoihinsa.

”Itsekin työttömänä tiedän, että ne levyt ja liput ovat pahimmillaan aika iso osa kuukausibudjetista”, Laakkonen kiittelee.

Toisaalta kovat ajat ovat ennenkin olleet populaarimusiikin historiassa taiteellisesti hedelmällisiä. Näin vaikuttaa olevan myös tällä hetkellä.

”Minusta tuntuu, että tämänhetkinen lama on tehnyt hyvää musiikille. Ihmiset tekevät juttuja enemmän sydämellä”, Laakkonen pohdiskelee.

Yhtyeen viesti Rumban lukijoillekin on selkeä:

”Pitäkää tämä hyvä meininki käynnissä. Pistäkää itsekin bändejä pystyyn.”

www.facebook.com/tekstitv666

Bändi, jollaista olin odottanut jo pari vuotta tajuamatta odottaneeni sellaista.
– Ville Metsola, Kuudes linja ja Ääniwalli