Lost in Musicin kotimaiset tärpit: ufoja, poppia ja ihania leijonia

15.10.2015

Mitä siellä Lost in Musicissa oikein kannattaa mennä katsomaan? Festarin ulkomaiset tärpit esiteltiin jo aiemmin, ja nyt on kotimaisten vuoro. Suunnista ainakin jollekin seuraavista:

Teksti: Anna Brotkin

1. Phantom (to 15.10. Bar Passion klo 21)

Näin Phantomin edellisen kerran Lost in Musicissa kaksi vuotta sitten, ja mieleen jäi ufonkesyttämiseltä näyttänyt lavahuidonta, joka sittemmin paljastui itse rakennetuksi soittimeksi. Jo silloin Hanna Toivosen pyörryttävän upea laulu ja Tommi Koskisen soundit lumosivat. Phantomissa on jotain viehättävän synkkää ja futuristista. Toivottavasti aika on tehnyt bändin nu-triphop-elektropopille vain hyvää.

2. Ihana Leijona (la 17.10. Paapan kapakka klo 15)

Iloisen häiritsevästi nimetty Ihana Leijona on Timo Kämäräisen uusi bändi, jossa soittavat lisäksi Riston Risto Ylihärsilä, steel-kitaraguru Olli Haavisto sekä Olavi Uusivirran bändin Jaakko Kämäräinen ja Olli Krogerus. Bändin inspiraationlähteiksi on listattu MM-95, Eput, Zappa ja Sibelius. Kannattaa mennä tsekkaamaan, jos ei muuten niin jotta pääsee huutamaan encorea taputtaessa “ihana, leijona, ihana”!

3. Ronya (to 15.10. Pakkahuone klo 21.30)

Ronya tekee ehkä Suomen kansainvälisintä mainstream-elektropoppia. Work Harderin kaltaisia hittipotentiaalibiisejä pitäisi täällä tehdä paljon enemmän, eikä uusi Great Escapekaan kalpene ensin mainitun rinnalla. Esiintyjänä Ronya on vielä ollut turhan vaisu, joten toiveissa on jonkinasteista riehaantumista.

4. Color Dolor (la 17.10. Telakka klo 00.30)

Viime keväänä kakkosalbuminsa Wonderchild julkaissut Color Dolor tekee taidepoppiaan ihailtavan kunnianhimoisesti ja omaleimaisesti. Ilmeisiä referenssejä Color Dolorille on hankala löytää. Karismaattista laulaja Stinaa ei kerran lavalla nähtyään heti unohda.

5. SOFA (to 15.10. Yo-talo klo 21.30)

SOFAn rakkaudentäyteinen voimaantumisräppi on parhaimmillaan juuri sitä, mitä se lupaa: vähän pöhköä, täynnä iloo ja lovee, mutta ei missään nimessä tyhjää. Rumban ja YleX:n Tulevaisuuden tusina –äänestyksessä vastikään kuudennelle sijalle yltänyt duo valmistelee debyyttialbumiaan.

Lisää luettavaa