Marilyn Mansonin tähdittämä kostojännäri tänään valkokankaalla Helsingissä – haastattelimme ohjaajaa

09.11.2016

Tänään starttaavan Night Visions -festivaalin yhtenä vetonaulana on Corey Asrafin ja John Swabin ohjaama rankka rikosdraama Let Me Make You a Martyr. Rumba haastatteli pikaisesti Asrafia muun muassa siitä, millaista oli työskennellä elokuvaa tähdittävän shokkirokkari Marilyn Mansonin kanssa.

Leffafestarin kotisivuilla Let Me Make You a Martyria kuvaillaan näin: “Winter’s Bonea muistuttava paska-americana paiskaa rasvaista tassuaan True Detectiven ykköskauden tehoilla jylläävän trillerijuonen kanssa”.

Mistä syntyi idea elokuvaan Let Me Make You a Martyr?

“Elokuvan alkuperäiskäsikirjoituksesta vastasi John Swab. Tapasimme noin seitsemän vuotta sitten, ja tuon jälkeen käsikirjoitukseen tuli monia muutoksia matkan varrella. Lisäksi tahoillamme teimme useita eri projekteja, mutta Let Me Make You a Martyr oli aina tavoitteenamme. Lähestulkoon kaikki elokuvan hahmot perustuvat oikeisiin henkilöihin minun ja Johnin elämän varrelta: ex-vankeja, hämäriä liikemiehiä, niljakkaita pappeja, narkkareita. Tämä elokuva oli meille tapa käsitellä kokemiamme traumaattisiakin asioita positiivisesti. Kuin terapiaa.”

“Elokuvan nimen otin John Swabin samannimisestä runosta.”

Jouduitteko tekemään muutoksia elokuvan alkuperäiseen käsikirjoitukseen Marilyn Mansonin tullessa mukaan projektiin?

“Popen roolihahmo, jota Manson esittää oli alunperin käsikirjoitettu olevan taustaltaan Amerikan alkuperäiskansaa. Kun Marilyn Manson oli valittu mukaan muutimme käsikirjoitusta niiltä osin, ettei hahmossa ollut mitään viitettä alkuperäiskansoihin.”

Oliko Marilyn Mansonin kanssa helppo työskennellä elokuvaa tehdessä?

“Kaikki me olemme erilaisia. Mansonilla ei ole samanlaista klassista taustaa näyttelemiselle verrattuna muihin elokuvan näyttelijöihin, joten hänen lähestymistapansa kohtauksiin saattoi poiketa melkoisesti totutusta. Muutaman päivän jälkeen vain saimme ‘rytmimme’ sovitettua yhteen ja kaikki toimi mainiosti. Alunperin Marilyn Manson oli käytettävissämme vain neljän päivän ajan, mutta hän olikin mukana kuvauksissa lähes kymmenen päivää.“

Veljesi on myös muusikko. Käytittekö hänen musiikkiaan elokuvassa?

“Itseasiassa kyllä, veljeni musiikkia kuullaan elokuvassa. Arvostan ja rakastan veljeäni suunnattomasti, hän on yksi vaikutusvaltaisimmista henkilöistä elämässäni, hän on toiminut tukenani ja arvostan myös häneltä saatua kritiikkiä. Hän on tällä hetkellä todella kiireinen Brick + Mortar -yhtyeensä kanssa, mutta hänen tarkoituksenaan on säveltää musiikki seuraavaan elokuvaani.”

Sinun tuleva projektisi liittyy myös rikollisiin. Voitko valottaa hieman asiaa?

“Kyseessä on gangsteridraama. Tämä on hyvin henkilökohtainen projekti, sillä elokuva perustuu isääni ja hänen kokemuksiinsa Miamin alamaailmassa 90-luvun alussa. Isäni sekaantui aivan liian isoihin kuvioihin ja siinä kävi monelle todella huonosti, siis todella huonosti. Tapahtumilla oli suuri vaikutus monen henkilön elämään ja olen kertonut tätä tarinaa siitä lähtien kun suunnilleen osasin puhua. Tuleva elokuva sekä sen tarina on yksi iso syy, miksi päädyin tälle alalle.”

Let Me Make You a Martyr esitetään Night Visions -festivaalilla Helsingin Kinopalatsissa 9.11. klo 19.40 ja 12.11. klo 21.00.

Lisää luettavaa