Funin Teemu Hietaniemi kertoo mitä on 2000-luvun punk?

Funin Teemu Hietaniemi väittää, ettei tiedä mitä on punk, mutta suostui listaamaan viisi lempilevyään vuodesta 2000 lähtien.


The Breeders: Mountain Battles (2008)

”Kim Deal raitistui ja teki rauhallisen, oudon ja huuruisen levyn. Minun mielestä The Breedersin paras. Pixies oli ja meni, ja hyvä niin. Breeders hakkaa sen mennen tullen. Kävin katsomassa näitä itsekseni Tukholmassa, halasin Kimiä ja nukuin Södermalmin puistonpenkillä hirveässä kohmeessa. Paras reissu koskaan!”

The Stooges: The Weirdness (2007)

”Maailman haukutuin comeback-levy? Tutustuin bändiin paremmin vasta nyt comebackin aikaan, joten tavallaan Stooges oli mulle uusi bändi. Se varmaan auttoi suhtautumaan objektiivisemmin uuteen levyyn. Fun House (1970) on mahtava jatsilevy, Weirdness on mahtava bailulevy. A-luokan roskaa! Parasta typeryyttä! Onneksi kerkesin näkemään livenä, ennekuin kitaristi Ron Asheton kuoli.”

Shellac: Exellent Italian Greyhound (2007)

”Olen pitänyt kovasti Shellacin kaikista levyistä, mutta tästä ehkä eniten. Hyvä yhdistelmä taidetta ja suoraviivasta AC/DC-rockia. Tosi simppeliä musiikkia, mutta niiden levyt on aina täynnä uusia ideoita. Mielenkiintoista musiikkia, näemmä perusrock voi kehittyä uusiin suuntiin.”

Free Kitten: Inherit (2008)

”Tämä on Sonic Youthin Kim Gordonin sivubändi, joka teki 1990-luvulla kaksi hyvää levyä. Ja sitten monen vuoden jälkeen tämän. Tosi vapaata, kömpelöä ja maalailevaa soittoa, kuulee että niillä on kivaa soittaessa. Inherit-levyyn uppoaa kuin kylpyyn. Olisi kiva kattoa mitä tapahtuu, kun pakottaa jonkun hc-tosijätkän kuuntelemaan tämän kokonaan. Sen olisi varmaan pakko mennä tappamaan joku sen jälkeen.”

Fugazi: Argument (2001)

”Harvoin bändin viimeinen levy on niiden paras, mutta Fugazilla se on. Tai mistä sitä tietää, ehkä ne vielä pilaa tämän hienon finaalin jollain hirveällä kuralla?”

Lue koko artikkeli 14/2010 Rumbasta!