Tärppejä Helsinki Music Marathoniin – mitä keikkoja kaupunkifestarilla kannattaa tarkastaa?

Rumban kirjoittajakaarti poimi kollektiivisesti erityisen kiinnostvia keikkoja huomenna alkavan Helsinki Music Marathonin tarjonnasta. Jos siis kaipaat vinkkejä, mihin ilmaisiin konsertteihin olisi hyvä mennä, alla on pari varteenotettavaa vaihtoehtoa.

HMM:n koko ohjelman löydät festarin kotisivuilta. Rumba on tapahtuman yhteistyökumppani.

Shit Mittens, torstai 22.10. klo 22.00 Henry’s Pub
Hopeajärven Teemu Tannerin sooloprojekti Shit Mittens pulisee ja pumppailee kyllä kokeellisesti ja minimalistisesti, mutta esiintymispuoli on ollut vielä enemmän sympaattista puuhastelua kuin isän kädestä annettua suoritusta. Suunta on kuitenkin oikea, joten raudan vääntöön vaadittavaa määrätietoisuutta luulisi jo löytyvän Henkan lavalla.

Tommi Läntinen, torstaina 22.10. klo 23.00 Hard Rock Cafe
Kosiskeleeko ketjulompakkojen ja liekkitatuointien viimeinen linnake hipstereitä? Siihen suuntaan vihjaisi ainakin Tommi Läntisen buukkaus Music Marathonille. Läntinen muistetaan parhaiten alkusyksyisestä keikastaan Kuudennella linjalla, joka sijaitsee Helsingin berliiniläisimmässä kaupunginosassa. Kuka ties parin vuoden kuluttua Hard Rock Cafen levysoittimien äärestä löytyy joku Ääniwallin kalenterista poimittu nimi!

Nefer Nefer, perjantaina 23.10. klo 21:30 Base
Tuoreimman Soundi-lehden Tarkkailuluokka-palstallakin esiin nostettu, nälkäisenä tilaa itselleen raivaava Nefer Nefer vatkaa suomirockia irtonaisin lantein ja genren parhaimmiston tapaan kirkasotsaisesti biisinsä tekstittäen.

Nätti-Antti ja Rattopojat, torstaina 22.10. klo 00:00 Henry’s Pub
Miten paljon tämä kokoonpano mahtaa erota Rumban 4/15 Kiitoradalla-palstalla esiteltyä Nätti-Antti & Lasso Lampinen -kaksikosta? Molemmat ovat ainakin mukana menossa. Viimeksi mainitun Rokkidisko-biisi on niin häiritsevän hyvä, että sopii odottaa Rattopoikien jatkava mielenkiintoisella linjalla.

Sima, lauantaina 24.10. klo 23:00 Henry’s Pub
Siman alkusyksystä julkaistu esikoislevy ilmaantui yllättävän pienellä porinalla, kun ottaa huomioon, että omakustanneaikoinaan kaksikko oli noteerattu Tulevaisuuden tusina -äänestystä myöten. Eipä duon taiten taottu popmusiikki ole Sony Musicin alaisuudessa kuitenkaan huonommaksi muuttunut.

Likanen etelä, perjantaina 23.10. klo 00:00 Henry’s Pub
Jos ennusmerkit pitävät kutinsa, tällä keikalla on suht hikinen meininki. Likanen etelä näyttää keränneen jo niin innokkaan kannattajalauman, että mikäli ihailijoiden innostuneisuus manifestoituu millään tasolla keikkaolosuhteissa, sopii hurmoshenkeä odottaa kuin lätkän MM-kisoista konsanaan.