Artistit: Rush

Progefaneille silkkaa herkkua: Rushin 20-minuuttinen scifi-eepos herää henkiin upeana sarjakuvavideona

Eilen kerroimmekin, että Rushin klassikkolevy ja yksi maailman parhaista progealbumeista 2112 täytti perjantaina tasan 40 vuotta. Sen kunniaksi yhtye on eilisen puolella julkaissut näyttävän sarjakuvavideon nimikkokappaleella 2112 – siis koko 20-minuuttiselle kappaleelle.

Maailman paras progealbumi täytti 40 vuotta – ”Se oli meidän protestilevymme”

Eilen oli suuri merkkipäivä progressiivisen rockin historiassa. Eilen nimittäin Rushin legendaarinen albumi 2112 täytti tasan 40 vuotta. Levy äänitettiin alkuvuodesta 1976 ja julkaistiin jo saman vuoden Aprillipäivänä.

Aikakauden loppu: 70-luvun progeyhtyeistä virkein ei enää kiertueelle jalkaudu

Rush sai viime vuonna päätökseen mittavan R40-kiertueensa, jota ei valitettavasti Pohjois-Amerikan ulkopuolelle tuotu. Nyt näyttää siltä, ettei Rushia tulla muutoinkaan keikkalavoilla enää näkemään, sillä yhtyeen kitaristi Alex Lifeson vahvistaa aiemmat huhut kiertueiden lopettamisesta.

Herkkua progettajille: Rush juhlistaa merkittävintä levyään megamixillä eri vuosien kiertueilta

Moving Pictures (1981) lie Rushin merkittävin levy. Ilmestyessään albumi nosti yhtyeen entistä suurempaan suosioon, sen kappaleet löytyvät toistuvasti bändin settilistoilta ja vuoden 2011 Time Machine -kiertueella kandalaiset progejumalat soittivat jopa koko albumin alusta loppuun.