3 Doors Down – 3 Doors Down

Häiritsevän tarkoin harkittu myyntimenestys.

Tehokas avausraita Train jyskyttää eteenpäin lihaksikkaan ja aggressiivisen southern manin voimalla ja uhmalla. Siihen ilon hetket sitten jäävätkin. Jatko on täysin toisesta maailmasta.

Levy-yhtiölle tämä on oikea aarre. 3 Doors Down kun suostuu siihen, että heidän pohjimmiltaan mainiot kappaleensa tungetaan latistavan mutta hyvät myyntiluvut takaavan nössöfiltterin läpi. Tuottajan päätehtävänä vaikuttaisi olleen kaiken keskivertokuulijaa häiritsevän intomielen ja himokkuuden pois viilaaminen.

Sinänsä äärimmäisen ammattimaisesti säädetyt soundit ovat kristallisen kirkkaat, mutta etenkin laulajan asenteesta on riisuttu kaikki vähänkin karkeaan suuntaan särähtävät elementit. Mitä avoimempina korvansa pitää, sitä vinhempaa kyytiä kulkevat ääniaallot toisesta höristimestä sisään ja toisesta ulos. Biisiä ei toisesta erota.

Periaatteessa tästä albumista olisi kannattanut tehdä kaksi eri versiota. Tämä mitättömyydessään kenen hyvänsä autoradioon soveltuva painos kaupattaisiin aivan liian ”normaaleille” ihmisille, ja intohimoisille musiikinrakastajille suunnattaisiin elämänmakuisen raivokas, viina- ja huumehöyryissä kylpevä ”demoversio”. Sellaiseenkin materiaali tarjoaisi hyvät ainekset.