Abduktio – Thermidor

Hc-punkin uudistajat jatkavat uudistumistaan.

Abduktion musiikki on aina poikennut miellyttävästi suomalaisen hardcorepunkin valtavirrasta. Oikeastaan se on poikennut siitä niin paljon, ettei bändiä ole oikein voinut hc-lokeroon upottaa, vaikka se levyttää Combat Rockille ja on muotokieleltään paljon velkaa Snapcasen tapaisille genren uudistajille.

Thermidor jatkaa uudistumista. Paikoin se kuulostaa jopa Sur-rurilta soittamassa The Strokesin biisejä. Toisaalta hitaammat kasvattelut muistuttavat jopa Neurosiksesta, tosin vähemmän ahdistavana. Biisien sovitukset ja soiton ilmavuus tekevät bändin musiikista piristävää kuunneltavaa. Mukana on silti hc-punkin energisyyttä ja raivokkuutta. Keitos on jälleen todella onnistunut.

Parhaissa biiseissä, kuten Rosa Parksissa, aiemmin Frivolvolissakin vaikuttanut vokalisti Mikko malttaa myös laulaa. Rouva joka ei suostunut vaihtamaan paikkaa on Abduktion käsissä taipunut hienoksi alternative-punk-palaksi. Kun muu soitto on kehittynyt yhä monimuotoisemmaksi, Mikonkin toivoisi luopuvan useammin maneerisesta karjumisestaan. Muuten levy on loistava.