Aidan Baker: The Sea Swells a Bit – Swansiin ja Sunn O))):n mieltynyt muusikko esittelee lempeämpää puoltaan

06.04.2015

”Kolmiosainen ambient-teos ilmestyi aluperin vuonna 2006, ja nyt se julkaistaan editiona, jossa kuullaan myös nimiraidan täysimittainen konserttitulkinta. Sen monet pienet alkuteoksesta muuttuneet yksityiskohdat viestivät, että musiikki elää maailman ja tekijän myötä – kuten improvisoitu jazz, myös Bakerin ilmaisu on hetkessä risteävien vaikutteiden summa”, kirjoittaa Matti Komulainen arviossaan.

www.facebook.com/AidanBakerMusic

Aidan Baker
The Sea Swells a Bit
(Mind Travels)

Arvosana: 8,0

Aidan Baker on hakenut uusia haasteita kautta uransa. Berliiniin asettunut torontolainen musiikintekijä on tutkinut taipaleellaan Swansin ja Sunn O))):n kaltaisten artistien inspiroimana muun muassa dronea, noisea ja ambientia erilaisissa työyhteisöissä Nadjasta ARC:iin.

The Sea Swells a Bit ilmentää Bakerin lempeintä minää. Teos jakaantuu kolmeen osaan The Sea Swells a Bit, When Sailors Die ja Davey Jones’ Locker. Niistä piirtyy ehjä sävelkokonaisuus, jossa Baker vastaa yhtä lailla kitaroista, bassosta, nauhaluupeista ja rumpukoneesta kuin äänityksestä ja tuotannosta. Levollisesta lähtökohdasta kasvaa matkalla kompleksinen mutta kauttaaltaan tasapainoinen sävelveistos.

Kolmiosainen ambient-teos ilmestyi aluperin vuonna 2006, ja nyt se julkaistaan editiona, jossa kuullaan myös nimiraidan täysimittainen konserttitulkinta. Sen monet pienet alkuteoksesta muuttuneet yksityiskohdat viestivät, että musiikki elää maailman ja tekijän myötä – kuten improvisoitu jazz, myös Bakerin ilmaisu on hetkessä risteävien vaikutteiden summa.

Kokonaisuutena Sea Swells a Bit kasvaa vielä siitäkin. Alataajuuksien mainingilla kiitävät melodiat sekä Bakerin mukaan ujuttamat toisteiset äänielementit koukuttavat kuuntelijan vastustamattomasti.

Matti Komulainen

Lisää luettavaa