Arviossa Eva & Manu: Cinnamon Hearts – Kaunista ulinaa rakkaudesta

14.09.2014

Hanna Karpio palkitsee indiepop-pariskunnan albumin kolmella ja puolella tähdellä viidestä.

Teksti: Hanna Kaprio

Eva & Manu: Cinnamon Hearts
3-puoli
Warner

cinnamonheartsLiian jyrkän käännöksen vaarana on laivan kaatuminen. Toisella puolella houkuttavan uuden mantereen viettelys voi käydä ylivoimaiseksi. Uhkien ja mahdollisuuksien ratio on punnittava tarkkaan. Eva & Manu onnistuivat.

Tasapainoinen singer-songwriter-folk-meno on ollut tähän asti kaksikon vahvinta osaamista. Ajoittain kappaleet ovat lipsahtaneet jo niin yhteensopiviksi, ettei niitä ole juuri erottanut toisistaan. Duon kakkoslevyllä vallan kapulaan on päässyt vahva syntikka neuvonantajanaan pehmeästi jymähtävä basso. Evan ja Manun vahvoja, kauniisti soivia ääniä kuuntelee mielellään, ja kappalekokoelmalla on tuntuva pulssi.

Sanoitukset jatkavat sen sijaan hieman turhankin kliseisellä polulla. Siirtymä kitaravetoisesta rakkaushaikeilusta elektronissävytteiseen indiepoppiin omaa tavaramerkkiä menettämättä on silti vaikuttava suoritus.

Nimikkokappale Cinnamon Hearts on täysosuma, joka on syystäkin päätynyt radiokanaville. Tarjolla on myös perinteistä herkempää fiilistelyä Evan & Manun aiempaan tuotantoon mieltyneille.

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/14.

Lisää luettavaa