Arviossa Miley Cyrus: Bangerz – Shokkipoppari osaa tehdä myös hyviä levyjä

21.11.2013

”Etupäässä Mike Will Made-Itin tuottama albumi kuulostaa hyvältä, eikä se nojaa lainkaan niihin halpoihin jippoihin, joita Paris Hiltonin kaltaiset hömppätähdet musiikissaan kierrättävät”, kirjoittaa Anton Vanha-Majamaa arviossaan.

Teksti: Anton Vanha-Majamaa, kuva: We Can’t Stop promo

Miley Cyrus: Bangerz
RCA
3-puoli

bangerzKuin varkain 20 vuoden ikään ennättänyt Miley Cyrus on ihailtavasti onnistunut pitämään itsensä puheenaiheena. VMA-gaalan twerkkaukset ja Terry Richardsonin ronskit valokuvat ovat juuri sellaista imagonrakentamista, joka 2010-luvulla kannattaa. Musiikki on yhtälössä sivuroolissa.

Rohkeasti slovari Adore Youlla käynnistyvä neloslevy Bangerz on lähtökohtiinsa nähden yllättävän laadukas. Etupäässä Mike Will Made-Itin tuottama albumi kuulostaa hyvältä, eikä se nojaa lainkaan niihin halpoihin jippoihin, joita Paris Hiltonin kaltaiset hömppätähdet musiikissaan kierrättävät. Cyrusin ympärille on kasattu osaava joukko ammattilaisia tehtävänään maailman relevanteimman pop-tähden luominen.

SMS (Bangerz) on yksi levyn harvoja hukattuja mahdollisuuksia: tiivis ja geneerinen klubibängeri, jolla Britney Spears vierailee huomaamattomasti. Albumin parasta antia taas on Drive. Sen 2010-lukulainen tanssituotanto tukee hienosti Cyrusin ääntä, joka voisi kaikkien tyylikokeilujen jälkeenkin soveltua parhaiten countryyn.

Arvio on julkaistu Rumbassa 11/13.

Lisää luettavaa