Brother Firetribe – Heart Full of Fire

Toinen erä tennisheavya on Veli Paloheimolle tappiollinen.

Ajatus Nightwish-kitaristin sivuprojektista soittamassa kasari-AOR-pastisseja ei ehkä tuntunut etukäteen kovin huokuttelevalta, mutta Brother Firetriben debyyttialbumi False Metal oli varsin valloittava tapaus. Yhtyeen ote halveksittuun tyylilajiin oli vastustamaton juuri kaikessa leikkimielisyydessään.

Toisella albumilla mikään ei ole muuttunut yhtyeen maailmassa, mutta bändi ei onnistu tempaamaan mukaansa lainkaan niin tehokkaasti kuin ensitapaamisella. Miltei kaikki Heart Full of Firella on härskisti peräisin 1980-luvulta, oli kyse sitten koskettimien juustosoundeista, sankarillisista kitarasooloista tai naiivin kirkasotsaisista laulusuorituksista.

Moderneja vivahteita kuullaan lähinnä nimibiisissä, joka kuulostaa yllättävän paljon Nightwishiltä jo ennen kuin vieraileva laulaja Anette Olzon pääsee ääneen.

Heart Full of Firella ei vain ole ainuttakaan niin valloittavaa kappaletta kuin debyytin I’m on Fire tai Midnite Queen. Vaikuttaa siltä, että olennainen tuli sanottua jo False Metalilla.