Color Dolor: Cuckoo in a Clock – Suvereeni taiderock-debyytti on vuoden positiivisin yllättäjä

”Harvoin törmää debyyttilevyyn, jolla yhtye hallitsee suvereenisti kaikenlaiset tunnelmoinnit, rikkoo rajoja rohkeasti, kuulostaa itseltään ja räjäyttää potin”, kirjoittaa Akseli Hiltunen arviossaan helsinkiläisen Color Dolorin esikoislevystä.

Teksti: Akseli Hiltunen, kuva: Antti Saarainen

Color Dolor: Cuckoo in a Clock
Konkurssi

Suvereeni taiderock-debyytti.

Color Dolor putkahti maailmaan vain kaksi vuotta sitten. Helsinkiläisbändin taiderock sisältää kaikuja Kate Bushin, Björkin ja Mary Timonyn tuotannosta sekä lukuisista muista kunnianhimoisista naisvetoisista projekteista. Yhtye kuitenkin kuulostaa sataprosenttisesti itseltään, ei ainoastaan esikuviltaan.

Levy alkaa hitaasti trumpettien varaan rakennetulla The Angel -tunnelmoinnilla, mutta jo seuraavalla raidalla päästään luovan sekoilun maailmaan ja levy vie mukanaan. Jos yhtye pystyy livenä luomaan lähellekään samanlaista sekopäistä intensiteettiä kuin levyllä, niin ei olisi ihme, vaikka Color Dolor tulisi breikkaamaan maailmanlaajuisesti. Harvoin törmää debyyttilevyyn, jolla yhtye hallitsee suvereenisti kaikenlaiset tunnelmoinnit, rikkoo rajoja rohkeasti, kuulostaa itseltään ja räjäyttää potin.

Color Dolor osoittaa, että omaperäisyys musiikissa ei välttämättä tarkoita luotaantyöntävyyttä tai karsi materiaalin tarttuvuutta. Tässä on ehdottomasti vuoden positiivisin yllättäjä.

Arvio on julkaistu Rumbassa 6-7/13. Kuuntele albumi täällä.