Ella ja Aleksi – Takapihan tavikset

Tenavat aikuisia taluttamassa

Kaksi ensimmäistä Ella ja Aleksi -albumia ovat yhä mitä oivallisinta 2000-luvun lastenmusiikkitarjontaa. Kolmannelle levylleen esittäjäkaksikko vaihtui, ja nyt neljännellä ideakaivon pohjan häämöttäessä pentuduolle tuodaan tueksi komppaniallinen aikuistähtiä Jipusta Timo Kotipeltoon.

Kuvio etenee edelleen nokkelien sanoitusten ja mukiinmenevien kappaleiden voimin. Vaikka touhu pilttejä viihdyttääkin, Takapihan tavikset tuntuu toisintavan kohtuullisen innottomasti vanhoja ideoita.

Kotipellon kajauttama oivallinen Ronnie James Biojäteastia ja Nylon Beatin nannattelusta johdettu Naakat hymähdyttävät enemmänkin aikuisia kuulijoita. Siinähän ei ole mitään pahaa, päinvastoin; koko perheen elokuvatkin ovat parhaimmillaan nimenomaan koko perhettä viihdyttäviä. Nyt ei kuitenkaan ylletä lähellekään MC Koppakuoriainen -klassikon tasoa.

Takapihan tavikset on peruslaadukas lastenlevy, josta kuitenkin jää sekä natiaisille että vanhemmille vähän väljähtänyt jälkimaku. Keskinkertaista tasoa ei ole saatu paria poikkeusta lukuun ottamatta kiinnostavaksi edes monilukuisen vierailijajoukon avulla; se pikemminkin tuntuu vesittävän koko muksukaksikon idean.