Harmaa Getto – Suomimorsiamen pyhä tie

Idearikas rap-projekti, joka ei osaa räpätä

Pienimuotoista kuohuntaa suomihiphopin pienimuotoisessa nettihiekkalaatikossa herättänyt Harmaa Getto koostuu Joose Keskitalosta ja Paavoharjun hurjista. Kun kuulin projektin syyllisten nimet, ajattelin, että tulossa on varmasti megasuttuista hoppia, joka on tallennettu huonoissa olosuhteissa alkeellisin tallennusvälinein.

Pahimmat pelkoni eivät onneksi käyneet toteen, sillä etenkin taustoiltaan Suomimorsiamen pyhä tie on onnistuneen rähjäistä musiikkia. Sellaista, jota odottaisi kuulevansa harmaasta getosta.

Ongelmat alkavat hiphopmusiikin tärkeimmällä osa-alueella. Kukaan Harmaan Geton ”possesta” ei nimittäin osaa räpätä kovinkaan hyvin. Joose Keskitalon laulaessa homma kuulostaa enemmänkin hänen konetaustaiselta levyltään, toisin sanoen hyvältä, mutta kun ”maailman ensimmäiset densohopparit” ovat äänessä, homma on ikävällä tavalla koomista. Koko projekti tuntuu vihjaavan siihen suuntaan, että kuka vain osaisi räpätä. Olkoot taustat kuinka kekseliäitä ja onnistuneita tahansa, Harmaa Getto ei osaa.