HIM – Digital Versatile Doom Live at the Orpheum Theatre

Raitistunut Ville Valo saa HIMin lentoon pätevässä konserttitaltioinnissa.

HIM ei ole koskaan ollut hyvä livebändi. Keikkojen taso on vaihdellut pöhköstä keekoilusta ylimieliseen läpivetoon. Parhaimmillaan tunnelma on ollut mahtava, mutta harvoin läpi koko esitystä.

Koska HIM ei käytä lasereita eikä tulta, viihtyminen on aina ollut kiinni maestro Ville Valon psykofyysisesta kunnosta. Toistuvien pettymysten seurauksena allekirjoittanutkin on jättänyt love metal -pioneerien musiikilliset näyttäytymiset pitkälti omaan arvoonsa.

Ville Valon raitistuminen on tehnyt ihmeitä ainakin HIMin USA:n keikkailulle, sillä viime marraskuussa Los Angelesin Orpheum Theatressa taltioitu Digital Versatile Doom esittelee voimakkaan ja lahjojaan tyylillä hyödyntävän rockyhtyeen. Valo laulaa ja esiintyy kunnolla, bändi jytisee, ja jopa Linde saa vahvistimistaan irti maukkaita sävyjä. It’s All Tears -kappaleessa häivähtää huumori.

Pakettina HIMin ensimmäinen livejulkaisu on kompakti. Tunnin ja 20 minuutin aikana yhtye esittää mainion läpileikkauksen levytysuraansa. HIM-helmistä jää näkemättä ja kuulematta vain Heartache Every Moment ja The Sacrament. Kuvaus on upeaa ja leikkaus sujuvaa. Dvd-osuuden kruunaa Ville Valon haastettelu, jossa kansallisrockarimme analysoi muun muassa Kalevalaa ja Timo K. Mukan lappilaisuutta.