Iskias – Oikeus ja kohtuus

”Niittää ja kylvää et voi koskaan yhtä aikaa.”

Iskias on vanhojen miesten vaiva, ja kas: jäykkänä levyn kannessa seisoo aika liuta kolmenkympin tanakammalla puolella olevia ukkoja. Laji on äijärock, eli tässä yhdistyvät Kotiteollisuus ja Popeda, joskaan jälkeäkään ei ole ensimmäisen runollisuudesta eikä jälkimmäisen absurdista huumorista.

Juroa ja sikaniskaista uhoa Iskiaksen albumilta kyllä löytyy, ja Havana Blackin Hannu Leidén ja Blaken Aaro Seppovaara ovat luoneet sille komeasti jyrisevät puitteet. Iskiaksen jässiköiden soitosta kuuluu, että kitaralehtiä luetaan.

Rumpali S. Wessberg vastaa biiseistä, joiden sävellyksellisesti ihan toimiva hardrock pilataan hellyttävän hämmentyneillä iskelmäsanoituksilla, jossa vuoroin hempeillään ja vuoroin ollaan juuri niin rankkoja kuin Tarjoustalosta ostettu Harley-Davidson t-paita päällä vain voi.

Tekstien maksalaatikkoaivoinen äijäily, nolostuttavat mattinykäsismit ja Thunderstone-henkinen heavy-onania on loputtoman vastenmielistä. Ja Hey Judenkin vielä raiskaavat. Heidi Kyrön kanssa. Kaiken huippuna levyllä on kappale nimeltä Laura@hotmail.com. Huh.