Juno: 050187 – ”Miks tsiigaa pokee ku voi panna?”

Heini Strand arvioi Junon uutuuden ja havaitsi sen otsikossa mainittua Pois netistä -biisin lainia myöten hyväksi. Ei täydelliseksi, mutta hyväksi.

Teksti: Heini Strand, kuva: Ville Juurikkala

Juno: 050187
Sony

Juno on hirvittävän sympaattinen nuorimies. Jostain syystä hänen levynsä eivät ole koskaan ihan iskeneet. Hyvää kamaa ja hienoja aineksia löytyy kyllä kaikilta, mutta yhtään napakymppiä mies ei ole onnistunut albumimitassa tekemään.

Jon Korhoseksi ristitty räppäri on näemmä astunut neljännellä albumillaan esille omana itsenään. Levy on otsikoitu syntymäajalla, ja kantta komistavat hänen vakavat kasvonsa. Epäilen silti, voiko tätä minään rehellisyyden purkauksena pitää, sillä itse olen kuulostellut Junon tekevän omaa juttuaan muilta kyselemättä ennen tätäkin.

Sakke Aallon ja Elokuusta tutun Jonas W. Karlssonin tuottama kappaleaines on hieman epätasaista. Pois netistä on riemukas renkutus ja tärkeä kannanotto. Taajaan käytetyt tanssimausteet toimivat Turistissa loistavasti, mutta esimerkiksi Levyttävän artistin himmailu ei osu kohteeseen. Kuuluuks-singlekappaleen ihanuus on suomeksi riimittelevä Gracias, mutta levyn päättävä Hagiksesta pohjoiseen on pilattu Juha Lehden ulinalla.

Arvio on julkaistu Rumbassa 5/13. Kuuntele levy Spotifyssa. Rumbablogissa huhtikuussa julkaistun Junon haastattelun voit lukea tästä.