Kahden pennin Bon Iver -mölinää vai ihana biisi? Rumban kriitikot analysoivat Coldplayn uuden kappaleen

26.02.2014

Teemu Fiilin, Aleksi Kinnunen, Anton Vanha-Majamaa, Saku Schildt ja Jarkko Fräntilä kommentoivat eilisiltana julkaistua Midnight-kappaletta.

Toimittanut: Saku Schildt

”Aika outoa, että Coldplay hyppää tässä vaiheessa Bon Iver– ja James Blake -soundien kyytiin, kun Bon Iverin Grammylla palkitusta kakkoslevystä on kulunut jo kolme vuotta. Ihan kiva kuulla, että yhtye uskaltaa irrottautua stadionmaneereistaan ja biisin tuotanto toimii oikein hyvin. Silti bändi olisi voinut säveltää tyylikokeilunsa taakse hieman mieleenjäävemmät melodiat. Jännä kuulla, onko Coldplay muuttamassa soundiaan perin pohjin. Jos seuraava albumi kuulostaa kokonaisuudessaan tältä, myönnän olevani yllättynyt.”

– Teemu Fiilin

”Vuoden positiivisin yllättäjä, aivan ihana biisi. Kuulostaa siltä, että Coldplay versioi Bon Iverin viimeistä albumia ja Imogen Heapin Hide and Seekiä Jon Hopkinsin tekemissä taustoissa. Isot odotukset albumia kohtaan, bändi on tiettävästi studiossa.”

– Aleksi Kinnunen

”Yhtyeeltä, joka oli edellisellä albumillaan ajautunut taiteelliseen umpikujaan, Midnight on julkaisuna virkistävä keskisormenosoitus. Se ei ainakaan ole Paradisen kaltainen tylsänturpea radiohitti. Kuuntelen silti myloxyloto kertaa mieluummin edellä mainittua kuin tätä kahden pennin Bon Iver -mölinää. Veikkaan, että biisi, joka ei koskaan lähde siivilleen, on enemmänkin intro tulevalle levylle. joka joko kuulostaa Bon Iveriltä tai sitten ei. Itseäni ei oikeastaan kiinnosta.”

– Anton Vanha-Majamaa

Mylo Xyloto oli aneemista paisuttelupoppia, joten on ilahduttavaa, että seuraavaa albumia esitellään uudenlaisessa valossa. Midnight on kuitenkin paljon enemmän pariminuuttinen teaser-äänimaisema kuin oikea biisi. Liekö esityksen tarkoituskin saada yleisö spekuloimaan, onko Coldplay muuttanut tyystin kurssiaan. Voi tällä reseptillä tulla hyvääkin jälkeä, eli kappale onnistuu tehtävässään ja saa seuraamaan yhtyeen liikkeitä hivenen tarkemmin.”

– Saku Schildt

”Äh, en mä osannut sanoa tosta mitään. Niin mitäänsanomaton.”

– Jarkko Fräntilä

Lisää luettavaa