Kiitos, Kuopio: indiebändi Neøv teki yhden alkuvuoden kovimmista albumeista

Dominique onnistuu välttämään tämäntyylisen musiikin karikot, eli vaisuuden ja äänitapettimaisuuden. Toki joihinkin kohtiin kaipaisi rohkeampaa ja positiivisempaa heittäytymistä, mutta kyse on enemmän pikkuasioista hienossa kokonaisuudessa”, Kalervo Koskela kirjoittaa arviossaan.

www.facebook.com/neovband

Neøv
Dominique
(Fullsteam)

Arvosana: 9,0

dominiqueAivan ensimmäinen mielikuva Neøv-yhtyeestä oli, että se on joko Norjasta tai Islannista. Ei Suomesta tällaista kuulaantyylikästä deeppoppia voi tulla!

Mutta niin vain on, että Kuopio on se ”laketown”, josta bändi ponnistaa. Ja yhtyeellä on jo suhteellisen pitkä historia. Dominique on Neøvin toinen levy, ja bändi syntyi lupaavan Neufvoinin raunioille.

Neøv onnistuu kuulostamaan enimmäkseen omalta itseltään, vaikka Suomen sisällä voi löytää yhtymäkohtia muun muassa Magneta Skycodeen, The Crashiin ja jopa Wigwamiin, joka kuuluu bändin suosikkeihin. Jo bändin debyyttialbumi Orange Morning osoitti, että olemme hyvin todennäköisesti musiikillisen sankaritarinan alussa, ja Dominique täyttää odotukset komeasti.

Veljespari Anssi ja Samuli Neuvosen johtaman bändin soundimaailma on sävykäs, ja albumin toteutus on tyylikäs. Kiitosta tästä kuuluu myös multi-instrumentalisti Ari Autiolle, kosketinsoittaja-kitaristi Joonas Ursinille ja erityisesti puhallinsoittamista vastaavalle Antti Hevosmaalle.

Aurora aloittaa levyn kiehtovasti laajoilla, rytmisillä kaarilla ja latinomausteilla. Laketown taas viekottelee tarttuvilla vihellysosuuksilla. Clouds on the Wall hurmaa kauneudellaan, ja Garden Road Sphere sekä Rain People ovat puolestaan kaihoisannerokasta voimapoppia.

Kun loputkin laulut ovat pieniä helmiä, voi sanoa, että yksi vuoden parhaista pop- ja rockalbumeista on syntynyt.

Dominique onnistuu välttämään tämäntyylisen musiikin karikot, eli vaisuuden ja äänitapettimaisuuden. Toki joihinkin kohtiin kaipaisi rohkeampaa ja positiivisempaa heittäytymistä, mutta kyse on enemmän pikkuasioista hienossa kokonaisuudessa.

Kalervo Koskela