Kristiina Wheeler – Hitchin to Helsinki

Wheeler soittimeen ja hymy huulille

Kristiina Wheelerin esikoisalbumi on ennen kaikkea artistin itsensä ja Christel Sundbergin eli Chisun yhteistyön tulosta. Laulut ovat naisten yhteistä käsialaa, ja Chisu on sekä tuottanut, äänittänyt että miksannut albumin.

Hyväntuulisuus ja sympaattisuus leimaavat Hitchin to Helsinkiä aina kansitaidetta myöten. Kristiinan lisäksi kuvissa vilahtelee vaaleanpunainen hippipaku ja käsin piirrettyjä hyönteisiä.

Se tärkein eli musiikillinen sisältö on tusinan verran kauniita poplauluja, joissa leikitellään, tunteillaan ja vieraillaan myös soulin puolella. Meno on ihanan raukeaa ja eteeristä vauhdikkaampia kohtia unohtamatta, mistä biisi Wrong on mainio esimerkki. Tunnustusta ansaitsee myös Kristiinan taidokas ja monivivahteinen tulkinta.

Sana Helsinki muuten kuulostaa englantilaisittain lausuttuna aina yhtä mukavalla tavalla metkalta, kuten biisissä Rainy Helsinki kuullaan. Ja päätösraita Hymn for my Brand New Green Bicycle puolestaan koskettanee kaikkia vihreän polkupyörän omistajia, allekirjoittanut mukaan lukien.