Lapsitähden paluulle naureskeltiin, mutta levy sulatti sydämet – Jonna Tervomaan aikuisiän debyytti 20 vuotta

Jonna Tervomaan nimeä kantava albumi ilmestyi 20 vuotta sitten.

16.04.2018

Jonna Tervomaan uraa edelsi Syksyn sävel -laulukilpailun voitosta 10-vuotiaana alkanut läpsitähteys. Tervomaa pitää varsinaisen uransa alkupisteenä nimeään kantavan albumin julkaisua huhtikuussa 1998.

Tervomaa sai osansa skeptikkojen epäilyistä ja pahoista kielistä. Entisen lapsitähden paluulle naureskeltiin, mutta kun aikuisiän ensimmäinen levy alkoi konkretisoitua, kriitikot ottivat sen lämpimästi vastaan.

Tuure Kilpeläisen kanssa kirjoitettu Suljettu sydän -single sai reippaasta radiosoitosta huolimatta osakseen myös Rumban Markku Halmeen ylistystä. ”Niin helppoa ja simppeliä se on”, Halme analysoi Tervomaan kaavaa. Jussi Jaakonahon kanssa työstetty albumi sai Halmeelta arvosanaksi 9.

”Eipä tuossa lämpimän puolikarheassa äänessä juuri parantamisen varaa ole. Kyllä sillä kaiken maailman Alaniksien ja Sheryliksien rinnalla pärjää”, Halme päättää arvionsa.

Jonna Tervomaa -albumi oli Suomen virallisella albumilistalla 11 viikkoa ja se palkittiin kolmella Emma-patsaalla. Lue koko levyarvio alta.

Lisää luettavaa