Levyarvio: Auroran Kadotaan kaupunkiin on yhtä tasokas kuin ansiokkaat singlebiisit antoivat toivoa

”Suomen ensimmäiseksi naisreggaeartistiksi tituleerattu Aurora sai lentävän lähdön hittisinglellään Se soi. Debyyttialbumi lunastaa enemmän kuin hyvin singlen synnyttämät odotukset”, kirjoittaa Kalervo Koskela arviossaan.

www.facebook.com/Auroransivut

Aurora
Kadotaan kaupunkiin
(Rokka / Sony Music)

Arvosana: 8,5

Naisellisen reggaen viekoitteleva aamurusko.

Suomen ensimmäiseksi naisreggaeartistiksi tituleerattu Aurora sai lentävän lähdön hittisinglellään Se soi. Debyyttialbumi lunastaa enemmän kuin hyvin singlen synnyttämät odotukset.

Kolmen lapsen äitinä levytysuran aloittaminen on ymmärrettävistä syistä jäänyt Auroralla kolmenkympin tienoille. Laulajatar oli kuitenkin amattilaisuuden tiellä jo vuonna 2009, kun hän valmistui Helsingin Pop & Jazz -konservatoriosta.

Suomireggaen suosio perustuu paljolti sanallisiin näppäryyksiin, iskulauseen omaisiin koukkuihin. Asiaan vihkiytymättömälle meno voi rytmisesti kuulostaa välillä yksitoikkoiselta.

Kadotaan kaupunkiin -albumin toinen johtohahmo on levyn tuottaja Sakke Aalto, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä Auroran kanssa niin sävellyksissä kuin sanoituksissa.

Aloituskappale Annetaan tapahtuu on melkeinpä koko levyn ykkösbiisi, rento ja viekoitteleva laulu. Singlet Se soi ja Eilisen aurinko eivät erityisesti erotu biisijoukosta, mikä kertoo levyn laadukkuudesta.

Nimikappale luottaa hokeman voimaan, mikä käy kyllä itseään vastaan useammalla kuuntelulla. Kulkijan laulu on kansanlaulunomainen ralli, jossa Juju antaa taustatukea. Runopoika on taas herkän kaunis biisi, joka poikkeaa muun levyn rytmipoljennosta. Levyn päättävä Tää tunnelma on täydellinen kesähittiehdokas, leppoisa ja ilmava.

Hieno debyytti, josta on vaikea löytää varsinaisia heikkoja kohtia. Ehkä tuotanto voisi olla paikoitellen särmäisempää ja rohkeampaa.

Kalervo Koskela