Levyarvio: parikymppinen Noah Kin on hämmentävän tuottelias ja huomattavan taitava räppäri

”Kaikesta luovasta flow’sta huolimatta Noah Kin osaa pitää kokonaisuuden ihmeen tavalla kasassa. Hänen biittinsä ovat mietittyjä ja riimit täynnä osumia”, kirjoittaa Heini Strand arviossaan.

Teksti: Heini Strand

Noah Kin: Now You See
Cocoa
4stars

Varo verbaaliosumia.

now_you_seeNoah Kin on harvinaisen tuottelias nuori mies. Vasta 20 vuotta täyttävä helsinkiläinen räppäri julkaisi juuri kolmannen levynsä. Kyllä, kolmannen. Julkaisuluettelossa on nyt mittaa niin, että häneltä osaa jo odottaa ja paljon.

Now You See on selkeä, tunnelmallinen ja jykevä levy. Teemana on jonkinlainen itseanalyysi. Näillä meriiteillä Noah Kin voikin ruotia uraansa ja asemaansa biiseissään. Kokonaisuus on aiempiin levyihin verrattuna soundeiltaan popimpi ja helpommin lähestyttävä. Koska itse ihastuin päätä pahkaa vuonna 2012 ilmestyneeseen, vahvan elektroniseen 9fngrs-albumiin, ei Now You See saa samalla tavalla huokailemaan ja haukkomaan henkeä.

Noah Kin on itsekin myöntänyt olevansa sen verran aikaansaava kaveri, että hänen täytyy välillä hillitä tekemisiään. Kaikesta luovasta flow’sta huolimatta räppäri osaa pitää kokonaisuuden ihmeen tavalla kasassa. Hänen biittinsä ovat mietittyjä ja riimit täynnä osumia. Tällä kertaa parhaat iskut löytyvät biiseistä 822 ja RBLS.

Arvio on julkaistu Rumbassa 4/14.