Lissut – Lissut

OMG!!! Nää teinibeibet esittää siis niinq tosi ihQ pissismusaa!!!

Lissut on oululainen tyttöduo, jonka noin viisitoistakesäiset jäsenet Mitra ja Tiia esiintyvät nimillä M1tsQ ja T1tsQ. Salanimien suojissa piileskelevät myös kappaleiden tekijät S. Koski ja K. Sisto.

Lissujen historia juontaa koululaismusikaaliin, johon mystinen oululaismuusikko S. Koski teki kappaleen Pissikset. Musiikkiluokkaa käyvien Mitran ja Tiian laulamasta kappaleesta kuvattiin video YouTubeen, biisistä tuli pienoinen kesähitti viime vuonna ja nyt videota on katsottu yli puolitoista miljoonaa kertaa.

Jossain vaiheessa joku tajusi, että se on aika paljon ja ehkä Lissujen kantsis tehdä levy. Tiedä sitten kannattiko, mutta kyllä Lissuilla on hetkensä.

Pissikset vetää edelleen suupieliä ylöspäin. ”Me ollaan pissiksii! / Hei kai sen nyt huomaa / Teinisiskoksii, ollaan ihQi ja nuorii / Pissiksii! Hei ihailkaa meitä / Nipohikarit meitä naurattaa”, laulavat teiniprinsessat, ja niinpä kuulijakin on ihan LOL. Sitä paitsi kappale on e-rit-täin tarttuva. Samanmoista itseironiaa ja huumoria tihkuu myös lattarirytmeillä maustettu Puhuit paljon kauniita.

Loput Lissujen kappaleet ovat yhtä tyhjänpäiväistä teinipoppia kuin Tea Hiillosteen viimekesäinen viritelmä tai Nylon Beat ja Tiktak ihan aluksi ja kamalimmillaan.