Mustasch – Lowlife Highlights

Ruotsalaisten stoner-rock kuulostaakin hyvältä!

Mustasch on niitä bändejä, joita olisi voinut diggailla, jos bändin antiin olisi jaksanut paneutua. Muutaman kerran pintapuolinen tutustuminen ei sytyttänyt, mutta nyt kun bändin kolmelta ensimmäiseltä albumilta ja yhdeltä ep:ltä koostettua kokoelmaa kuuntelee, hommasta on pakko vakuuttua. Tämähän on hyvä bändi, jolla on oikeasti hyviä biisejä!

Aavikkorockin itsestään selvä Kyuss-taustavire kuuluu tietenkin, mutta Mustasch on enemmän stoner-rockia, painon ollessa jälkimmäisellä sanalla. Tästä kertoo jo se, että levylle ylipäätään mahtuu 18 biisiä.

Myös laulaja Ralf Gyllenhammarin kovasti The Cultin Ian Astburya muistuttava ulosanti tukee mielikuvaa napakasta rokkibändistä. Mies on kovan luokan lauluniekka, vaikka l-kirjaimet häneltä vierähtävätkin oudon pyöreästi.

Kokoelmalla on aimo nippu esimerkillisen tarttuvia pörinäralleja ja muutama todellinen herkkuraita, kuten majesteettinen 6:36 sekä komeasti rymisevät Haunted By Myself ja Dogwash. Tosin jokusen biisin pudottaminen pois olisi antanut bändistä vieläkin positiivisemman kuvan.