Mustasch – Mustasch

Muhevaa stoner-heavya rehvakkaalla meiningillä

Jo asemansa vakiinnuttanut ruotsalaiskopla jatkaa tanakalla tyylillä. Pääelementteinä sopivan rehvakkaasti musiikissaan ovat stoner-rock ja vanhakantainen heavy. Yhdistelmä on perinteisyydessään varsin toimiva, joskaan ei erityisen omaleimainen. Mutta ainahan maailmaan hyvää rockia mahtuu, ja sitä Mustasch tarjoilee anteliaan rasvaisin käsin.

Jylhästi paholaisen sointukuviolla alkava ja päättyvä levy jatkaa seikkailuaan nyrkkiä puimaan usuttavan raskaan rockin valtakunnassa. Yhtye seurailee polkuja vuoroin silkan metallin, sitten taas hardrockin ja kohta vanhakantaisen heavy metalin suuntaan, ja pääsee perille paikkaan, jota se hallitsee.

Naapurikuningaskunnissa kumistelevat esimerkiksi Stonegard ja Blake, ja kuuluupa myös Volbeat kailottelevan jossakin lähistöllä.

Aiempaan Mustasch-tuotantoon musiikillisesti hyvin vertautuva eponyymi uutukainen on hivenen edeltäjiään. Yhtye ei kuitenkaan ole menettänyt studiohieronnan myötä tehoaan: päinvastoin suuri ja muheva soundi ja sinne tänne ripotellut pikkukikat tuovat hommaan vakuuttavuutta.