Pakko arvostaa – arviossa JVG:n Popkorni

Popkorni on tarttuvaa poppia, kirjoittaa Heini Strand.

02.11.2017
JVG - Popkorni
PME
7,7 / 10

Aijai, nyt on pakko arvostaa. JVG:n yllätysalbumi alkaa superhienolla slovarilla Älä jätä roikkuu. Ja kyllä, se käyttää vertauskuvanaan yläfemmaa, sen heittelyä ja heittämättä jättämistä. Vain JVG saattaa tehdä näin ja vieläpä hyvin! Popkorni on poppia läpeensä. Biisit ovat tahtomattakin tarttuvia. Sitä huomaa tapailevansa niitäkin laineja, jotka vähän ällöttävät (”Silloli pitkät päällä ja kamelinvarvas”, Pitkät päällä).

Vierailijat ovat tuttuja ja ihania (Vesala, Reino Nordin, Pete Parkkonen). Vesalan laulu Hombressa on niin syötävän kaunista, että se saa jopa riimit, kuten ”hei ei veli, nyt on ollut vähän huono keli”, menemään tunteisiin. Plussaa siitä, että tässä hyvävelibiisissä mainitaan myös siskot.

Popin elkein levylle on lainattu ideoita myös isommista ympyröistä, muun muassa Kanye Westiltä ja French Montanalta. Levyä vaivaa epätasaisuus, tai pikemminkin laadun laskeva suunta. Parhaat biisit heitetään jo alkuun, lopun negistelykappaleet eivät juuri erotu edukseen. Tosin viimeisen biisin Pete Parkkonen pelastaa paljon.

Lisää luettavaa